avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in CFS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in CFS

Buna ziua
Un salariat, aflat in concediu fara plata in perioada 01.04.2017-30.04.2017, depune la registratura societatii, in data de 03.04.2017, cerere de incetare CIM cu 31.03.2017.
Se aplica art. 49( 6 ) din Codul Muncii? ``În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 5 Aprilie 2017
Cererea de incetare este cu acordul partilor?
Cererea de incetare CIM este cu data de 31.03. 2017. Cererea a fost depusa in 03.04.
Daca veti inceta c.i.m. cu 31.03.2017, riscati sanctiuni contraventionale de la ITM pentru nerespectarea termenului de transmitere a REVISAL-ului.

In opinia mea, o astfel de cerere presupune si incetarea suspendarii c.i.m., chiar daca nu se mentioneaza expres in cererea de incetare.
Va multumesc. dar totusi, conform art. 49(6) din Codul Muncii, CIM-ul fiind suspendat la data solicitarii incetarii CIM, nu se suspenda termenul de incetare CIM cu acordul partilor, nefiind vorba de incetare de drept a CIM? Adica, se poate inceta CIM, cu acordul partilor, la data de 01.05.2017?( ultima zi cu CIM suspendat este 30.04.)
Intr-adevar, se aplica art.49 C.mun., insa efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Astfel, daca si angajatorul este de acord cu cererea acestuia atunci c.i.m. va inceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca in revisal-pentru ccc CATALENA CATALENA Hristos a inviat ! Am o mica neclaritate , avand in vedere faptul ca la o salariata perioada de concediu cod 08 ( sarcina si lauzie) se termina pe data de ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim Viovas Viovas Buna ziua. Am si eu o intrebare: un salariat, cu cim pe peioada de o luna, pana pe 18.04.2014, face un accident de munca. Contractul acestuia inceteaza la ... (vezi toată discuția)
Demisie - medical Bubulinu08 Bubulinu08 Am semnat demisia de comun acord cu angajatorul. Aceasta întra în vigoare la data de 26.02,din păcate am întâmpinat o problema de sănătate și medicalul ... (vezi toată discuția)