avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recalificarea caii de atac
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recalificarea caii de atac

Va rog sa ma sfatuiti:

daca INSTANTA DE FOND judeca o cauza si da o sentinta , indicind apoi ca aceasta sentinta poate fi atacata cu o CALE DE ATAC iar INSTANTA SUPERIOARA constata ca aceasta cale de atac INDICATA DE INSTANTA DE FOND (de care a uzat partea care nu a avut cistig de cauza in prima instanta ) ESTE GRESITA , ce se intimpla cu sentinta pronuntata de instanta de fond?

a). ramine valabila , instanta superioara recalifica calea de atac iar procesul continua

sau

b). anuleaza sentinta INSTANTEI DE FOND si trimite spre rejudecare dosarul ?

sau

c) mai exista si alte variante ?

VA MULTUMESC MULT .
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 11:32, 15 Octombrie 2009
instanta superioara recalifica aceea cale de atac.
hotararea ramane valabila.

av.m.vasilescu
Instanta superioara va da o solutie in cauza respectiva, dar va judeca aplicand calea de atac legala.
Practica este de reclalificare a caii de atac si de continuare a procesului.
va multumesc foarte mult.
in atare situatie insasi partea poate solicita recalificarea caii e atac. daca instanta de fond a dat hotararea cu recurs, iar dvs, apreciati calea de atac fiind cea a apelului, in consecinta veti incerca sa solicitati recalificarea caii de atac fie in scris , fie oral.
cu privire la motivare, in opinia mea,mergand pe exemplul dat, sugerez sa va incadrati in motivele de recurs, chiar daca formulati apel, astfel incat daca instanta de judecata nu va aprecia recalificarea caii de atac, sa intelegea cererea dvs, ca recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalificarea unei cai de atac Luoana Mihaela Luoana Mihaela La termenul din 13,12,2013 instanta recalifica calea de atac data de judecatorie din apel in recurs fiind vorba ca instanta de fond nu a avut in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum se poate corecta o decizie judecatoreasca ce incalca legea, daca esti in recurs la cab? bordmail3 bordmail3 Intr-un conflict pe Legea 10/2001, in care ceream instantei sa oblige Primaria sa solutioneze o notificare depusa in termen legal in 2001 dar ramasa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Daca : - Obiectul DODARULUI este : \" constatare nulitate act\" - Materia juridica : \" Contencios administrativ si fiscal \" ... (vezi toată discuția)