avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac? Am nevoie de ajutor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac? Am nevoie de ajutor.

Am o problema de ceva timp. Sunt o tanara mamica, am 24 de ani si un baietel de 4 ani. Am trait in concubinaj 5 ani cu talal copilului si de 1 an de zile suntem despartit. Cauzele principale a despartirii a fost alcoolul. Bea foarte mult, ma lovea in fata copilului, ba mai mult il obliga pe copil sa stea si sa-l asculte ce are de
zis. De 1 an de zile nu i-a dat nimic copilului. Dar mama lui vrea sa-l ia cu orice pret. Vreau sa-l dau in tribunal si imi este frica pt ca nu lucrez. Mama lucreaza si tata este plecat cu contract in germania. Eu vreau sama dedic copilului meu. Il duc la camin, pe urma in parc si etc. Nu stiu ce sa fac pt ca ma ameninta continuu ca mi-l poate lua. Ei avand o situatie financiara mult mai buna decat a mea. Nu am bani sa dau uni avocat particular. Daca ii cer ceva tatalui imi spune sa ma descurc. Va rog din suflet sa ma ajutati. Pot sa-l dau in tribunal pentru custodia copilului sau pentru pensie alimentara daca eu nu lucrez? Ma va afecta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:02, 5 Aprilie 2017
Adresati-va instantei si cereti ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca sau doar dvs daca puteti dovedi ca el nu e capabil din pricina alcoolului si firii lui violente, sa aiba locuinta la dvs acolo unde locuiti- la parintii dvs si sa se stabileasca sa plateasca tatal pensie de intretinere 1/4 raportat la venitul lui net sau daca nu are venituri, raportat la salariul minim pe ec.
Se va efectua o ancheta psihosociala si la dvs si la el, sa stati linistita ca nu va afecteaza ca nu aveti deocamdata de munca. Conteaza ca cel mic e bine ingrijit, nu conteaza cu banii cui.
Ce folos ca tatal are de munca si nu i-a dat un chior?
Eu am inregistrari in care ma ameninta ca ma omoara si pe mine si pe copil si de la mama lui am mesaje in care imi spune ca in ziua de azi cu banii poate sa faca orice. Cand las copilul la ei pt ca mi-l cer si imi spune ca nu cunosc drepturile europene ca si tatal lui are drepturi. El are drept dar nu are ea. Tatal copilului nu vine sa-l vada deloc.in schimb vine ea si il duce acasa la ei. Unde sta si tatal copilului. Cand vreau sa il aduca acasa gaseste motiv, ba ca doarme, ba ca nu vre sa vina la mine. Cred ca il influenteaza negativ si il prosteste cu jucarii sa nu mai vrea copilul sa
vina la mine. Ma terorizeaza pentru ca nu pot sa am autoritate si sa zic ca nu il mai las pe copil la ei. Ma ameninta continuu. El este mecanic la o firma de camioane iar mama lui a locuit in italia 10 ani. Clar ca au situatie financiara mai buna. De cand m-am despartit de el, a venit acasa de tot. Ce acte imi trebuie sa il dau in tribunal?
În primul rând, cu probele ce le aveţi cereţi ordin de protecţie.
Apoi, urgent, deschideţi acţiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs.şi autoritate părintească unică. Este important fiindcă, dacă mai lăsaţi copilul la ei, rămâneţi fără el, va demonstra că el şi părinţii lui se ocupă de copil. După ce deschideţi acţiunea de fond, cereţi acelaşi lucru şi prin Ordonanţă Preşedinţială, se judecă de urgenţă şi e valabilă până la sentinţa din dosarul de fond. Faptul că deocamdată nu aveţi venit din salariu îl justificaţi prin susţinerea de care vă bucuraţi din partea părinţilor, atât materială, cât şi în îngrijirea copilului.
Faceţi un efort de a cere ajutorul unui avocat măcar pentru cererea Ordinului de Protecţie şi redactarea chemării în judecată pentru domiciliul minorului.
Trebuie sa cereți în instanta custodia copilului . Exista posibilitatea sa ceara tatăl copilului acest lucru și întrucât nu aveți un loc de munca are șanse sa i se încredințeze minorul. Angajati-va măcar pe durata procesului dd custodie, rugati-va părinții sa va trimită bani în tara sa aveți dovezi ca va puteți întreține copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie claudiailinca claudiailinca Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 3 luni nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim în chirie împreună. Părinții lui au o pădure, au o casa ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dianaanca Dianaanca Buna..eu si sotul meu avem un copil de 2 anisori.de ceva timp ma gandesc sa divortez ,dar el ma ameninta ca imi ia copilul,ti-n sa precisez ca el lucreaza si ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)