Buna ziua , conduceam autoturismul personal pe un drum necirculat(fost industrial ) unde am fost oprit de o patrula de la rutiera . Am recunoscut ca nu am permis si au intocmit la fata locului procesele verbale . Am terminat sc de soferi , am trecut ex toretic iar cel practic urma sa l am luna viitoare . Doresc sa stiu la ce sa ma astept mai departe ..
Erati singur in masina sau cu o persoana care poseda permis?
Exista posibilitatea sa scapati cu amanarea executarii pedepsei sau chiar cu incetarea urmarii penale.
Veti putea sustine si proba practica si sa obtineti permisul dar daca sunteti trimis in judecata de catre procuror si condamnat cu suspendare permisul se va anula.
Este recomndat sa apelati la ajutor profeionist din partea unui avocat a.i. sa scapati cu pedeapsa minima.
Puteti sustine ca va pregateati ptr proba practica dar daca erati singur in masina e cam nashpa chiar daca drumul era nefolosit si nu prezenta un risc ptr alti conducatori auto. Era mai sigur in poligon dar cam tarziu ptr astfel de sfaturi.
eram cu sotia , ea are permis . Nu i au luat permisul , initial au trecut-o ca martor . Masina e pe numele socrului meu pt a plati mai putin asigurarea. Au scris in procesul verbal ca e a mea si nu am schimbarea de proprietar facuta . Am spus ca am circulat cam 1 km in vederea pregatirii . Bine ca nu am avut si vreo bere la bord ca ma aranjam bine . Nu cred ca in cazul meu se pune problema de executare , nu am amenzi si nici cazierul patat . Asta e, din greseli invatam .
Aaaa, in niciun caz nu se pune problema sa fie cu executare! Acum v-ati facut proprietar si pe masina socrului ptr a scapa de belea. Good job! Ideea este ca adevarul este calea cea mai buna. Credeti ca sunteti singurul in postura de a inscrie masina pe numele unei persoane in varsta din familie ptr a evita o asigurare scumpa? Se intelege ca aveti pana in 30 de ani. Se vede ca habar nu aveti sa ocoliti adevarul, adica sa il spuneti sub o "alta forma"!
Trebuia sa declarati ca sotia a condus masina si ca dvs doar ce v-ati urcat in masina si ati condus maximum 150 m sau cat ati fi apreciat de cand v-au vazut politistii. Acum nu mai are nicio importanta dar va puteti schimba declaratia in timpul cercetarilor, insa trebuie sa cadeti de comun acord cu sotia ptr a declara acelasi lucru.
Ati recunoscut ca ati condus, foarte bine, recunoasterea va este de folos asa cum va este si faptul ca aveti sala luata.
O puneti pe sotie sa isi puna si ea ceva "cenusa in cap", sa recunoasca ca este si vina ei ca nu a insistat sa nu va urcati la volan pana nu aveti permisul luat, chestii din astea feminine lacrimogene care pot influenta un procuror mai tanar sau mai in varsta "Ia uite dom'le, nevasta-sa chiar tine la amarat, il mai stresez putin sa se invete minte si sa respecte legea de acum incolo, si sa-i dau o incetare de UP!".
Daca aveati si o bere la bord nu era nicio problema, problema era daca o aveati "in bord", atunci chiar ca va aranjati bine. Amenzi de unde? ptr traversare prin loc nepermis? Aveti viata inainte ptr amenzi, deocamdata ati inceput cu un dosar penal, performanta pe care putini conducatori auto o reusesc inainte de a obtine permisul de conducere. Si ca o pata de culoare, ca sa vedeti ca se intampla si la altii, eu l-am busit pe unul cand eram in scoala de soferi, normal ca instructorul a fost de vina ptr ca eu nu aveam inca permisul, partea haioasa a fost ca eram pe camion.:)
In concluzie, va poate ajuta faptul ca aveti sala luata dar sfatul ar fi sa apelati si la ajutorul unui avocat. Altfel va veti indeplini visul de a avea permis peste cativa ani.
Multumesc mult pentru informatii , in cele din urma o sa caut un avocat . Acum ma gandesc mai putin la permis , important este cazierul .... ( am 30 de ani) . Treaba cu masina personala au scris-o ei sa nu o bage pe nevastamea la incredintare . A marturisit ca ea a condus masina pana acolo iar eu m-am urcat la volan si am condus maxim 1km ( gen , domne' nu stiu sa apreciez corect distanta , dar cert e ca pe o distanta mica )