avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii

În cazul în care un concediu este stabilit conform proceudrilor codului muncii, se poate respinge de către angajator în momentul în care acesta realizează că într-un moment anume este un volum prea mare de lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 5 Aprilie 2017
In general, nu se poate refuza acordarea CO in perioada programata.

Insa, "angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă". (art.151 alin.2 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna noitoti12 noitoti12 Lucrez la o firma la care am fost informati ca in lunile august si septembrie nu se acorda concedii de odihna si cererile pe care le-am depus pentru lunile ... (vezi toată discuția)
De cate ori pot fi rechemat din concediu pioneer390 pioneer390 Sunt agent securitate, iar in timpul concediului de odihna am fost rechemat la lucru. Stiu ca este legal se ma recheme, mi-a si dat restul zilelor de concediu, ... (vezi toată discuția)