avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si mi-a lasat prin testament universal tot mie. Poate fi atacat testamentul de catre fratii dumneaiei dupa deces. Mentionez ca stam cu doamna in casa ei, noi mergem cu ea la spital, noi o ingrijim.Multumesc





Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:29, 7 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,
Teoretic nu se poate intampla nimic dar .... e de preferat sa incheiati un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si cu respectarea prevederilor art 30 din Legea 17/2000 sau cu prezentarea la notar a unui Certificat medico legal din care sa rezulte ca doamna este in deplinatatea facultatilor mentale la momentul incheierii acelui act!
Buna seara, vroiam sa va mai spun ca la intocmirea testamentului doamna care l-a intocmit a intrebat notarul public daca fratii ei vor putea ataca testamentul, acesta a spus ca nu nefiind mostenitori rezervatari. Va multumesc
Multumesc frumos
În principiu orice act poate fi atacat. Cred ca era indicat sa va facă mai degrabă vanzare cumpărare cu clauza de întreținere.

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doamna popescu nu nu este casatorita, nu are copii, ... elena cailean elena cailean Buna ziua. Doamna Popescunu nu este casatorita, nu are copii, are doar un frate (doar dupa tata) si o mama in varsta care nu are alti copii. Daca doamna ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)