avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatiile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatiile angajatorului

Buna seara ...vreau sa va intreb daca angajatorul are obligatia de a asigura angajatilor apa potabila de baut..Este vorba despre o institutie patronata cu vreo 60 de angajati in care angajatorul nu vrea sa ofere apa chiar a punctat faptul ,,ca nu sunt obligat sa va aduc apa,,.Daca exista un cod sau articol in codul muncii in care se specifica faptul ca nu este obligat sa ofere apa angajatilor sau viceversa va rog sa-mi comunicati..Astept raspuns multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 8 Aprilie 2017
Nu exista niciun text delege care sa prevada ceea ce doriti dvs., insa angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
Ordonanta de urgenta nr. 99/2000

Angajatorii sunt obligaţi ca în zilele caniculare să ia măsuri de protecţie a lucrătorilor, printre acestea fiind asigurarea a cel puţin doi litri de apă pentru fiecare persoană.

Prevederea nu se aplica in cazul angajatilor care isi desfasoara activitatea la umbra.
OUG 99/2000 se aplica numai in anumite situatii , iar utilizatorul nu a mentionat ca este vorba despre zile caniculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii oferite de angajator ? TaraTara TaraTara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Angajatorul imi prezinta ca beneficii urmatoarele : -apa de baut la discretie indiferent de temperatura de ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada caniculara rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua.Am si eu o problema legata de desfasurarea lucrului in perioadele de canicula,la care va rog sa imi dati un raspuns. Sunt functionar public la o ... (vezi toată discuția)
Conditii de lucru - asigurare apa de baut si spalat apetra apetra Productie, lucrul pe 3 schimburi. Apa care provine din instalatii pentru spalat are un miros oribil si impuritati, si nu se asigura apa de baut. exista in ... (vezi toată discuția)