avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca sa execute ipoteca!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca sa execute ipoteca!

Am facut un imprumut de 500.000. Am ipotecat 7 loturi teren.
Pe doua am construit 2 vile - neipotecate!
Mai am de plata 400.000.
Pot cere bancii sa se indestuleze cu cele 7 terenuri ipotecate?!
Cum ramane cu vilele?
Am obosit, vreau sa se termine cumva.
Cum sa procedez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ro-lari , utilizator 21:30, 17 Septembrie 2009
puteti sa va folositi de creditul ipotecar sau puteti vinde terenurile catre terti, acestia preluind si ipotecile existente
Potrivit unui principiu de drept civil accesoriul urmeaza principalul! Vilele sunt bunuri imobile considerate accesorii fata de fondul principal care este terenul pe care sunt construite . Banca poate sa execute si aceste vile chiar daca initial nu au fost ipotecate fiind construite pe un teren ipotecat!B-)
Nu este nevoie sa cereti bancii sa se indestuleze din cele 7 loturi ipotecate fiindca o vor face oricum!:D
Ideea este ca daca banca nu reuseste sa se indestuleze din tot ce aveti ca si teren si imobile ipotecate va incepe sa urmareasca si celelalte bunuri proprietatea dvs!B-)
Imi pare ca problema dvs. este aceea ca nu mai puteti plati ratele de credit si nu gasiti cumparatori nici pentru case nici pentru terenuri.
In aceasta situatie pareti a fi dispus sa lasati bunurile la indemana bancii.
Problema ptr. dvs. ar fi aceea ca in acest fel pierdeti investitia in case care probabil ca le-ati facut in ideea de a castiga ceva din revanzarea lor.
Spre deosebire de colegul Mihai Grigore cred ca banca nu va deveni automat proprietar asupra casei in ciuda faptului ca functioneaza principiul ca accesoriul urmeaza soarta principalului.
Insa .. este o prezumtie iar banca va trebui sa initieze o actiune in instanta in care sa solicite instantei sa constate ca este proprietar al imobilului.
Altfel .. nu are titlu pe casa si nu poate sa o vanda.

Incercand sa furnizez totusi o solutie, si in ideea ca vreti sa scapti de tot acum ... v-as sugera sa faceti un calcul si sa vedeti cam cat ati obtine acum din vanzarea tuturor suprafetelor de teren. -nu este interzis este insa greu de gasit un cumparator care sa fie dispus sa cumpere in aceste conditii-.
In ipoteza in care ati putea sa scoateti in jurul a 500.000 pe case si terenuri ati face un business caci puteti plati 400.000 la banca si ramaneti cu 100.000. In fond si 50.000 pe praful asta
Ati putea sa incercati sa vindeti doar pe bucati astfel incat sa mai puteti plati din ratele pe care le aveti si sa o mai duceti inca 6 luni - un an .. in ideea ca veti putea vinde mai usor peste un an si la un pret mai bun. Poate sa fie insa si mai rau ... dvs. ar trebui sa stiti mai bine cum merge piata imobiliara.
Multumesc tuturor.
Dvs. ati raspuns mult mai complex. Multumiri speciale.
Ati intuit perfect.
Vreau sa lichidez stresul!
Nu cred nici eu ca Banca are accesul si la case!
In fond in contracte exista riscuri!
Riscuri, sa fim clari, incluse de banci in comisioane etec.
Au disparul nobilii medievali.
A fost un "joc" in care eu am pierdut pe planul afacerilor (criza bat-o vina) dar si banca pe planul bilateral. Ramane complicata situatia caselor pe terenul ... bancii.
Apropo cunosc o vinzare cu mult balamuc si revendicari etc in care terenul a devenit al cumparatorului si partial al revendicatorului dar casa a ramas a vanzatorului! Practic caz blocat de vreo 3-4 ani.
Logic mi se pare ca banca sa se multumeasca cu terenurile - asta este limita ipotecii si riscul afacerii. Casele e de discutat ce se poate face cu ele.
Am pus raul inainte. Voi incerca insa fie sa achit ratele fie sa impac si capra si varza sau sa ies in castig.
Stiti prea bine ca vinzarea este o problema. Oricum multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar bancar dorneanu a. dorneanu a. cineva a luat un credit acum 2 ani si a girat cu apartamentul lui care la vremea respectiva acoperea creditul luat.in situatia de azi,apartamentul acopera doar ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca andruskme andruskme Exista un credit ipotecar la o banca. Creditorul principal fiinf SRL si garantii persoane fizice Deja nu se mai poate face fata cu plata creditului. Sunt 4 ... (vezi toată discuția)