avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit ipotecar bancar
Discuție deschisă în Executare silită

credit ipotecar bancar

cineva a luat un credit acum 2 ani si a girat cu apartamentul lui care la vremea respectiva acoperea creditul luat.in situatia de azi,apartamentul acopera doar jumate din valoarea creditului si persoana respectiva nu mai poate plati creditul. mai are un teren dar acesta este dat garantie la o alta banca de unde o ruda a lui a luat un credit. intrebarea mea este daca prima banca unde a girat cu apartamentul poate sa-i ia pe langa apartament si terenul chiar daca acesta este garantie pentru un alt credit la alta banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 20:32, 8 Octombrie 2010
nu. in cazul unei executari, aceasta priveste numai bunurile aduse garantiei pentru acordarea creditului.
catalin ciobanu a scris:

nu. in cazul unei executari, aceasta priveste numai bunurile aduse garantiei pentru acordarea creditului.
...intr-adevar asa e insa daca banca nu se indestuleaza pt diferenta devine creditor chirografar ceea ce insemna ca se va indestula din restul bunurilor existente in patrimoniul debitorului si chiar din teren care dupa ce va fi scos din garantie poate fi executat ...chiar si in aceasta faza asupra terenului se poate nota creanta care insa nu va putea fi executata mai inainte de ipoteca ...
defapt ca sa fie mai clar pt dumneavoastra, eu am luat un credit de la piraeus bank unde tata a girat cu terenul lui,dar si el avea un credit la bcr unde girase cu apartamentul lui.de platit nu mai plateste creditul la bcr si sigur mai devreme sau mai tarziu ,recuperatorii vor lua apartamentul dar nu stim ce se va intampla cu terenul girat la piraeus.daca ar incerca sa ia terenul de la piraeus si ei vor fi de acord, va dati seama ca atunci eu nu le mai platesc creitul celor de la piraeus(sunt cu ratele la zi)si nu cred ca le-ar conveni asta.este o suma frumusica luata si terenul nu acopera paguba celor doua banci. totusi este cam complicata situatia si va multumesc anticipat pt orice informatie folositoare mi-o dati
Odata ce creditorul a declarat exigibil contractul, dvs. nu mai aveti posibilitatea ratelor, singura solutie e sa ajungeti la o intelegere cu el si sa renunte la executare silita
[b]bighiu77 a scris:

Odata ce creditorul a declarat exigibil contractul, dvs. nu mai aveti posibilitatea ratelor, singura solutie e sa ajungeti la o intelegere cu el si sa renunte la executare silita



Contractul a fost declarat exigibil? "Nu mai aveti posibilitatea ratelor"?Puteti sa ne explicati mai detaliat, punctul dvs. de vedere?

@dorneanu a.
Va rog frumos, stergeti denumirile societatilor implicate in mesajul dvs. deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent-!!!!!!!!!!!! laura_75 laura_75 cred ca am gresit si am postat mesajul in alta parte .buna ziua am si eu o problema .am avut 2 credite la bcr care acum au fost vandute la o firma de ... (vezi toată discuția)