avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... functionar public cu diploma de licenta plagiata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

functionar public cu diploma de licenta plagiata

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie. Un student sustine lucrarea de licenta in 2010 si promoveaza. Lucrarea este plagiata dar nimeni nu sesizeaza. In 2017 absolventul cu plagiat participa pe baza diplomei de licenta obtinute fraudulos la un concurs pentru ocuparea unei functii publice in cadrul unei institutii publice. Obtine postul si semneaza contractul de munca. Dupa cateva zile de la semnarea contractului de munca, facultatea unde persoana a obtinut diploma este sesizata ca lucrarea individului este un plagiat. Intrebarile mele sunt:

1. Facultatea mai poate anula diploma dupa 7 ani?
2. Simpla semnare a contractului de munca este considerata <intrarea actului administrativ(diploma de licenta) in circuitul civil> ?
3. Proaspatul functionar isi pierde locul de munca?
Cel mai recent răspuns: marianstrungaru , utilizator 08:45, 13 Aprilie 2017
Pentru functiile publice nu se semneaza contract de munca, raporturile de serviciu au loc in baza actului administrativ de numire.Pentru a se anula actul nu numire, trebuie sa se anuleze mai inainte diploma de licenta.
si actul de numire reprezinta <intrarea actului administrativ(diploma de licenta) in circuitul civil>?
intreb pentru ca stiu ca un act administrativ nu mai poate fi anulat daca a produs efecte in circuitul civil decat prin instanta. si la maxim un an de la data emiterii actului de universitatea respectiva. corect?
intrebarea mea pe scurt este:

este posibila anularea diplomei de licenta dupa actul de numire petrecut dupa 7 ani de la data emiterii diplomei de universitate
A constatat cineva ca lucrarea este un plagiat?
da, comisia de etica a universitatii a constatat ca e un plagiat. acest lucru s-a petrecut dupa actul de numire a persoanei pe functia publica. eu vreau sa va intreb daca acest act de numire este considerat ca a produs efecte in circuitul civil. din cate stiu daca diploma de licenta a produs efecte in circuitul civil, aceasta nu mai poate fi anulata decat prin instanta in termen de un an de la data emiterii diplomei. in cazul acesta au trecut 7 ani deci nu mai poate fi introdusa actiunea in instanta. deci persoana ar ramane cu diploma valabila, implicit cu functia publica, chiar daca exista plagiatul.

este corect rationamentul meu?

Alte discuții în legătură

Post ocupat cu o diploma spiru arhontele arhontele O titularizare in invatamant in baza unei diplome Spiru,daca a trecut un an de la decizia de titularizare,mai poate fi desfiintata?Titularul ocupa postul ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta legal la o diploma universitara? ispires ispires Buna ziua, Poate cineva sa ma indrume cum sa renunt la o diploma de inginer optinuta in 2001 de la POLITEHNICA Bucuresti. Mentionez ca de la ministerul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere/echivalare invatamant scurta durata (colegii universitare) ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari din punctul de vedere al ocuparii unui post prevazut cu studii superioare, mai exact la cerinte apare ... (vezi toată discuția)