avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicarea TVA la marja
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicarea TVA la marja

Buna ziua,

Recent am schimbat locul de munca la o societate nou infiintata care pe langa comercializarea cu autoturisme noi are ca activitate si comercializarea cu autoturisme second hand.

De 2 zile sunt in discutii cu contabila societatii care sustine ca aplicarea tva-ului la marja este posibila doar la autoturismele achizitionate de la persoane fizice si nu si cele importate dintr-un stat european de la dealeri autorizati in vanzarea de autoturisme second hand si care nu platesc TVA catre statul respectiv (ca urmare a tranzactiei intracomunitare).

Va rog sa ne luminati cu privire la acest fapt. Din ceea ce am citit eu din codul fiscal, marja la TVA este aplicabila si autoturismelor importate sau cel putin aceasta este interpretarea mea.

Daca doriti voi publica si extrasul din codul fiscal care m-a dus spre aceasta idee.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Tva in uniunea europeana ady4us ady4us as avea si eu o problema, daca pot sa ii spun asa, doresc sa achizitionez o masina din uniunea europeana , mai exact din germania, bun pana aici totul bine si ... (vezi toată discuția)
Achiziție intracomunitară auto second hand - plătesc tva, sau nu? mariusleu mariusleu Doresc sa achizitionez un autoturism cu o vechime de 3 ani si 100.000km rulati, de la un dealer din DE. Factura o sa fie fara TVA. Achizitia doresc sa o fac ... (vezi toată discuția)
Tva import masini second -hand spatiul ue oscarcuba oscarcuba Buna ziua, Detin o firma cod caen 4511 comert autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) inclusiv import export,platitoare de tva.Masinile second- hand ... (vezi toată discuția)