avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta : confirmare renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta : confirmare renuntare urmarire penala

Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind de acord potrivit art. 318 alin.12 NCPP.
Nelamurirea mea este: ce se va intampla in instanta? se va mai judeca sau va ramane solutia data de procuror art 318(munca in folosul comunitatii + cheltuieli de judecata)? avand in vedere ca urmarirea penala s-a incheiat.
Mai mentionez ca un prieten este plecat in afara tarii si nu cred ca va fi posibil sa ajunga pana la data instantei , se poate judeca in lipsa? mentionez ca este de acord cu solutia data de procuror.
Citatia ar suna cam asa: Sunteti chemat in aceasta instanta , camera X , Complet camera preliminara c6-penal,in data X , ora X , in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala(art.318 alin.12 NCPP)
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
costyreal, utilizator
S-a amanat pronuntarea ce nu intelegeti?
Nu trebuie sa va mai prezentati.
Poate sa admita sau sa respinga cererea de confirmare formulată de procuror, astea sunt solutiile.
Da, instanta va admite confirmarea sau o va respinge, caz in care veti fi trimisi in judecata si condamnati urmand sa aveti cazier.

Acum avocatul nu va mai poate reprezenta.
Cel mult puteti angaja avocat pentru a formula concluzii scrise dar va fi dificil daca nu are piesele dosarului.

Aveti si cale de atac la dispozitie daca iese rau...
Urmariti solutia instantei.
Nu e obligatoriu sa iesiti rau dar se poate considera ca instanta are anumite neclaritati...
Aveti si cale de atac la dispozitie daca iese rau...


Încheierea judecatorului este definitivă.
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet PENALamanari pronuntare pt.jud.X X
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 318 alin(15) C.proc.pen. respinge cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. Desfiintează solutia de renuntare la urmărire penală, dispusă prin Ordonanţa nr. 4419/P/2016 din data de 04.047.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fată de intimatii inculpati, X si X, cercetati sub aspectul săvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, prevăzute de art. 193 alin(1) si (2) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin(1) C.pen. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în vederea completării urmăririi penale, sub aspectul săvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, prevăzute de art. 193 alin(1) si (2) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin(1) C.pen. În temeiul art. 275 alin(3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de Stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 26.04.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 26.04.2017

Am fost 3 inculpati , 2 dintre noi am avut ca acuzare aceleasi infractiuni de lovire si alte violente si al 3-lea cu lovire si alte violente si amenintare , in hotararea/solutia de mai sus, respectivul cu 3 fapte numai apare mentionat.
Va mai avea loc o sedinta?
Nu inteleg bine hotararea luata daca se poate va rog sa se explice ce este mai sus.
Mentionez ca am avut avocat ales pe parcursul urmaririi penale.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
costyreal, utilizator
Era bine sa aveti avocat si in aceasta procedura.
In concluzie, s-a respins cererea parchetului, s-a desfiintat solutia de renuntare la urmărire penală si s-a trimis cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în vederea completării urmăririi penale, sub aspectul săvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, prevăzute de art. 193 alin(1) si (2) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin(1) C.pen.
Probabil urmeaza sa fiti trimis in judecata, o alta solutie de RUP nu se mai dispune.

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cazul a fost închis si nu înțeleg ce am de facu Madalin strambeanu Madalin strambeanu Ora estimata: 09:00 Complet: 4-Cameră preliminară Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)
Nelamurire la sentinta judecatoreasca (accident cu victime) apaula apaula buna ziua,am si eu o problema:in 2011 am avut un accident in care am lovit o persoana pe trecerea de pieton,in urma acidentului victima a depus la dosar un act ... (vezi toată discuția)