avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintat de fostul sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintat de fostul sef

Buna ziua,bine v-am gasit,va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea mea problema,voi scrie pe scurt deoarece e lunga povestea: m-am angajat la o firma de productie(primul angajat activ) care presteaza anumite servicii pt anumiti colaboratori,trei dintre colaboratori i-am dus eu in aceea firma si dupa intelegerea verbala cu seful (care nu lucreaza in domeniu) sunt colaboratori mei si asa si raman,la fel si intelegerea intre colaboratori mei si el.Dupa 6 luni au aparut MARI neintelegeri,si-a dat arama pe fata si am hotarat sa demisionez,sa-mi iau colaboratori si sa plec, continuand activitatea in alta parte.Acesti colaboratori nu au avut nici un contract semnat intre ei si firma lui.Acum sunt acuzat de organizare de grup infractional si gestiune frauduloasa plus alte chestii pe care nu le cunosc.Comenzile de materiale eu le faceam deoarece el habar nu avea ce si de unde sa ia.Contractul meu de munca este facut FARA analize medicale,fara protectia munci si fara medicina munci(cica nu e treaba lui,e responsabilitatea mea),nu am semnat nici un stat de plata niciodata.Ce ne poate face acest individ din punct de vedere legal? A mai avut si 7 oameni care au muncit la negru.Zice ca i-am stricat imaginea,ca el asa lucreaza dintotdeauna,nu se opreste din amenintari inclusiv "il fac eu nevazut"
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 14 Aprilie 2017
Din tot ceea ce ati povestit dvs fostul angajator nu are ce sa va faca, amenintarile la fel ca si hartuirea si santajul sunt infractiuni la adresa libertatii. Cred ca puteti intoarce foaia cu aceasta persona, fie alegeti sa il ignorati, fie ii puteti face plangere la politie pentru amenintari. Puteti sesiza si Inspectia Muncii cu privire la nerespectarea prevederilor legale din domeniului relatiilor de munca.
Va multumesc,din ce am citit un contract de munca fara analize medicale este nul? Este adevarat?
Codul Muncii
Art. 27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
....

art.57
....
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Asadar, lipsa certificatului medical la angajare atrage nulitatea contractului individual de munca, nulitate care insa poate fi acoperita prin prezentarea ulterioara a certificatului medical.
Certificat medical care se elibereaza in urma consultului medical a persoanei fizice - angajat .
Este prevazut undeva ca un fost angajat sa se prezinte la consult medical pt un angajator la care a lucrat in trecut ?
In urma sesizari la Pol ,aceasta se va interesa la ITM daca reclamantul a avut CIM ,a lucrat la reclamat pt a verifica cele spuse in plangere si a confrunta cu cele afirmate de reclamat , a vedea ca intradevar intamplarile constituie generatoarea amenintarilor si in ce masura . Teoretic.
Legal nu are ce sa va faca dar dvs da in masura in care aveti probe la cele afirmate .

Ce obiect va avea sesizarea la Politie ?

HG 355/2007
art. 15
Examenul medical la angajarea în muncă se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată;
b) lucrătorii care îşi schimbă locul de muncă sau sunt detaşaţi în alte locuri de muncă ori alte activităţi;
c) lucrătorii care îşi schimbă meseria sau profesia.

Alte discuții în legătură

Ce pot păți? Agvil Agvil Buna ziua!Lucrez de 3ani la o firma unde u am depus medicina muncii și nici adeverință de la medicul de familie..Mi de poate desface CM?Care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lovit de nulitate marianconta marianconta Buna ziua. Am un contract de munca incheiat cu data incepere 01.03, transmis revisal corect, dar nu am analizele medicale. De fapt, analizele medicale au fost ... (vezi toată discuția)
Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical NewMenace NewMenace Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical ... (vezi toată discuția)