avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnat contract individual de munca inca fara examenul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical

Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical aferent functiei pe care o ocup (asist. manager). Cand am intrebat de acest lucru angajatarul mi a spus ca nu e o problema, dupa ce va trimite dumnealui fisa postului voi fi chemat sa-l efectuez. Am uitat sa precizez ca la semnarea CIM am primit fisa postului anexata impreuna cu acesta. As dori sa stiu daca CIM pe care eu l am semnat poate fi considerat nul si ce ramane de facut in acest caz ( sunt la prima angajare app)? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:08, 10 Aprilie 2014
Art.27 C.mun.
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
...

Art. 57 C.mun.
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
...

Chira daca in prima faza, c.i.m. este nul pentru ca nu ati prezentat un certificat medical care constata faptul ca sunteti apt pentru prestarea acelei muncii, totusi, in virtutea alin.3 al art.57 C.mun., aceasta nulitate poate fi acoperita daca veti prezenta asa ceva ulterior incheierii c.i.m.
Va multumesc.
In schimb societatea ar putea fi sanctionata contraventional de inspectorii ITM de la RM sau SSM. Depinde care dintre ei observa nerespectarea prev legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)