avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul cu dreptul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul cu dreptul de vizita

Bina ziua,as dori niste lamuriri pt un divort comun.inca nu am stabilit nimic,dar as dori sa fiu informata.
1. Cate vizite are dreptul un tata sa isi vada copilul in varsta de 5luni intr-o luna?Pt cate ore pe zi are voie sa steie cu copilul?
2.Unde va avea loc vizitele?Se poate sa stabilesc eu unde vreau de ex.sa fie intr-un loc amenajat ales de mine?
3.Se poate sa aleg eu in orice zi si la ce ora vreau eu?
4.Are dreptul sa ia la el acasa fiind prea mic si inca este alaptat?
5.Pot sa fiu prezent in timpul vizitei?
6.Are dreptul tatal sa isi aduca toata familia sa ii cunoasca copilul?Sau pot sa hotarasc ca doar tatal are voie sa isi vada copilul fara neamuri(bunici de ex)?
7.Cum se procedeaza corect cu anuntul vizitei?Adica cu cat timp inainte ar trebui sa ma anunte cand vrea isi vada copilul sau sa anuleze ca sa nu stau eu degeaba dupa el...
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:22, 18 Aprilie 2017
Pai stabiliti împreună. Porniți de la noțiunea ca el e ta-su copilului și ca drepturile și obligațiile fata de copil sunt egale, astfel ce întrebările sunt nițel cam deplasate. Va dați singura seama de asta dacă ați pune ipotetic situația ca cel mic e la el. Poate nu o sa își aducă tot neamul odată sa îl cunoască pe cel mic, dar are dreptul si restul familiei de a-as cunoaște nepotul.
Încercați sa discutați omenește despre felul în care veți exercita fiecare autoritatea parinteasca și după divorț, asta ca sa nu decidă instanta în locul vostru.
Dacă stați în apropiere, îl poate vedea/ scoate la plimbare în fiecare zi.
1.Tatăl are drept nelimitat să-şi vadă copilul.În caz de neînţelegeri, hotăreşte instanţa
2.Relaţiile personale tată-copil pot avea loc la domiciliul copilului, la domiciliul tatălui sau într-un loc neutru, depinde de cum vă înţelegeţi sau de cum puneţi problema în faţa instanţei.Dvs. propuneţi, tatăl propune, instanţa hotăreşte
3.Puteţi alege oricare zi şi oricare oră, dacă instanţa aprobă, atunci acea zi şi acea oră rămâne legalizată, de ex. în fiecare marţi la ora 12 şi în fiecare vineri la ora 17 :(
4. Are dreptul, instanţa poate hotărî să-l ia o oră în ziua de...între orele x-y
5.Depinde cum vă înţelegeţi cu tatăl copilului sau, dacă nu vă înţelegeţi, cum stabileşte instanţa. Se pot stabili şi programe pe etape, de ex. până la un an în prezenţa mamei, de la 1 la 2 ani cîte 4-5 ore şi readus copilul la domiciliu, după 3 ani de vineri până duminică, vacanţe, sărbători, etc.
6. Nu atât tatăl cât copilul are dreptul să-şi cunoască familia; dacă nu vreţi să-i primiţi în proprietatea dvs., nu e obligatoriu, dar în timpul programului său, tatăl poate să ducă pe cine vrea să-i cunoască copilul.El are exact atâta drept cât aveţi şi Dvs.
7. Nu există lege în acest sens, este o chestie de bun simţ, DAR puteţi cere, în propunerea de program, ca şi capăt de cerere, ca domnul să vă informeze ÎN SCRIS despre prezenţa sau absenţa sa de la program.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Cu cat sunteti mai draguta si mai dispusa sa oferiti timp tatalui, cu atat va va fi mai usor in viitor. Cu cat veti fi mai stricta si mai dura in incercarea de a impune un program ales de d-voastra, cu atat mai tensionata va fi relatia d-voastra de parinti ai aceluiasi copil.

Faptul ca sunteti parintii acelui copil e ceva ce nu mai puteti anula, bucurati-va de copil si dati-i voie si tatalui sa se bucure de copilul lui si sa il vada cum creste si sa fie prezent in viata lui, impreuna cu bunicii paterni si rudele aferente. Copilul va avea doar de castigat!
Rodica,as vrea eu sa fac asa cum spui tu,eu nu vreau sa o fac din razbunare,eu vreau doar sa imi protejez copilul de influenta negativa ,dar problema este ca tatal copilului nici nu este om,nu are inima pt ce a facut,nu este un tata responsabil,vorbeste vulgar,ameninta,abia s-a interesat de copil ,fiind mai important alte lucruri decat copilul,nu s-a implicat deloc in sarcini,si mai are o problema grava,are o boala contagioasa si nu are grija deloc de sanatatea lui incat imi poate pune in pericol sanatatea copilului.
Haideti sa stam si sa judecam: aveti un tata care abia s-a interesat de copil. De ce incercati sa restrictionati ceva ce nu exista? Daca tatal nu se intereseaza de copil de unde provine ingrijorarea dvs legata de limitarea cat mai stricta a timpului in care se intereseaza de copil?
Daca are o boala contagioasa, boala resectiva nu e contagioasa si in prezenta dvs?
Si dintre toate ingrijorarile dvs (limbajul vulgar, calitatile de tata, influenta negativa) boala contagioasa este ultima, trag concluzia ca nu e chiar o problema grava.

Relatiile copilului cu tatal nu se pot desfasura in prezenta dvs din cauza relatiilor dvs cu tatal, care sunt asa cum sunt (din textul dvs reiese ca sunteti la cutite).
Daca vreti monitorizarea relatiilor cereti monitorizarea de catre personal specializat.

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului monica75 monica75 cum isi poate vedea copilul,tatal la el acasa,in situatia in care femeia cu care el locuieste nu este deacord ca el sa i-a legatura cu copilul. ce pot face eu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna? Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)