avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere persoane in intretinere - calcul impozit pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere persoane in intretinere - calcul impozit pe salariu

Buna ziua.
Sunt un parinte divortat si copilul minor a ramas in intretinerea mamei, eu platitind pensie de intretinere lunara. Am dreptul sa depun declaratie ca am minor in intretinere, pentru a beneficia de deducere la calculul impozitului pe salariu sau este exclusiv dreptul mamei?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:38, 18 Ianuarie 2018
Da.
Daca se poate sa detaliati un pic raspunsul. Fiind inceput de an ma confrunt cu aceeasi problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru copiii minori pot beneficia de deducere ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala svisarinescu svisarinescu Buna seara, Am inteles din codul fiscal valabil de la 01.01.2016 ca deducerea personala pentru copiii minori se acorda ambilor parinti. Am o nelamurire : ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala 2017 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, in cazul in care printr-o sentinta de divort, instanta a hotarat faptul ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti, ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala la salariatul care plateste pensie alimentara MihStef MihStef Am un angajat care are un copil, el nefiind casatorit. Copilul locuieste cu mama, iar el, salariatul, plateste pensie alimentara asa cum s-a stabilit in ... (vezi toată discuția)