avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala 2017

Buna ziua,
in cazul in care printr-o sentinta de divort, instanta a hotarat faptul ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti, stabilind domiciliul copilului minor la tata, fara a se stabili plata pensiei de intretinere, instanta a stabilit si contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare si pregatire profesionala - mama daca minorul nu are stabilit domiciliul la ea, poate beneficia de deducerea personala, potrivit Codului Fiscal?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:01, 31 Iulie 2017
Ambii parinti au dreptul la deducere personala pentru 1 copil aflat in intretinerea lor, indiferent de domiciliul copilului.

Normele de aplicare a Codului fiscal:

13. (1) În sensul art. 77 din Codul fiscal, deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcția de bază, în limita venitului realizat.

Deducerea personală este stabilită în funcție de venitul brut lunar din salarii realizat la funcția de bază de către contribuabil și numărul de persoane aflate în întreținerea acestuia.

(2) Obligația stabilirii persoanelor aflate în întreținerea contribuabilului în funcție de care se atribuie deducerea personală este în sarcina plătitorului de venit din salarii, la funcția de bază.

Persoana aflată în întreținere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreținere se află.

Sunt considerate persoane aflate în întreținere soțul/soția contribuabilului, copiii acestuia, precum și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor in intretinere Diana_B Diana_B Buna ziua, Este adevarat si posibil ca un copil minor sa fie in intretinerea ambilor parinti conform noului Cod Fiscal? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Deducere la ambii parinti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, si cu articolul daca se poate, daca in noul CF se precizeaza ca ambii parinti pot avea deduceri suplimentare pentru ... (vezi toată discuția)
Art 77 din 227 din 2015 ioanaciulei ioanaciulei Cum interpretati acest articol? Sant derutata.Oare beneficiaza de deducere ambi parinti pt copii. (vezi toată discuția)