avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune 10.000 euro??
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune 10.000 euro??

Buna ziua,
Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am respectat distanta fata de auto din fata l-am lovit in spate iar acesta la randul lui a lovit masina din fata lui. S-au consemnat in procesul verbal si avariile care au fost produse celor doua autoturisme. Dupa accident proprietarul autoturismul din mijloc (cel pe care eu l-am lovit in spate iar el la randul lui l-a lovit pe cel din fata lui) m-a rugat sa il remorchez si sa il duc acasa deoarece masina fiind lovita si in fata nu a mai pornit. Considerandu-ma vinovat si parandu-mi rau de cele intamplate l-am ajutat si am facut si schimb de telefoane. Dupa doua zile am inceput sa fiu sunat de aces domn si sa mi se ceara daune de 10.000 euro. eu i-am spus domnului ca asigurarea mea RCA v-a acoperii cheltuielile de reparatie. Acesta m-a amenintat sa ii dau bani. Dupa 3 luni am gasit in posta o citatie in care domnul pretinde 10000 euro diferenta de plata. Spune ca asigurarea nu a acoperit reparatia desii nu a fost dauna totala si desi nu a depus la dosar nici un document din care sa rezulte cat a costat reparatia sau daca masina a fost sau nu reparata. Inca ma mai suna si ma ameninta ca isi va folosi cunostintele din partid ca sa ma nenoroceasca.A trimis si o notificare politiei cerand schimbarea incadrarii fapteisi ca sa ma intimideze mi-a trimis si mie prin posta o copie. Ce trebuie sa fac si cum pot sa ma apar tinand cont ca procesul va fi la Mures iar eu sunt din Bv?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:47, 16 Mai 2010
Nu va impacientati ! Asiguratorul RCA va acoperi daunele in limita sumei calculate conf. normelor CSA.Veti fi citat ca intervenient fortat (pe langa asigurator) sau daca veti fi chemat numai dv., aveti posibilitatea sa chemati in garantie pe asigurator (desi instanta ar trebui sa o faca din oficiu).Nu trebuie sa va deplasati, puteti trimite intampinarea prin posta, solicitand judecarea in lipsa.
Problema este mai complicata decat se pare.

Daca se dovedeste ca dvs. lovind autoturismul din fata l-ati impins in autoturismul din fata acestuia vina avarierii celor doua autoturisme va apartine in totalitate. Daunele suferite de cele doua autoturisme vor fi platite din asigurarea dvs.
Daca se dovedeste ca din impactul dintre autoturismul condus de dvs si cel din fata nu era posibil ca sa se produca o coliziune dintre autoturismul din mijloc si cel din fata acestuia, aceasta coliziune producandu-se din vina conducatorului autoturismului din mijloc, vina dvs. se restrange la avariile suferite de partea din spate a autoturismului din mijloc. Vina producerii avariilor suferite de partea din spate a primului autoturism din coloana apartine conducatorului autoturismului din mijloc.
Stabilirea modului in care s-a produs accidentul si, implicit, a avariilor se poate face numai de catre un expert tehnic auto.
Inteleg din mesajul dvs ca societatea de asigurare i-a platit conducatorului autoturismului din mijloc intreaga dauna (atat cele din fata cat si din spate). S-au cam grabit. Nu au analizat toate aspectele accidentului.
Eu cred ca este vorba de un santaj. Suma este exagerata chiar daca vina accidentului va apartine in totalitate. Nu cedati santajului.
Reveniti cu desfasurarea evenimentelor
Succes!!!
ei, e exagerata rau!!:stunned::stunned:

sumele astea le-ar fi putut cere daca din accident ar fi rezultat vatamari corporale, la pagube materiale, se vor despagubi doar contravaloarea reparatiilor vehiculelor avariate, dupa calculul asiguratorului, fie ca ii convine, fie ca nu si, nu mai putin important, indiferent de cat de mult il sustine PARTIDUL.!:clapping:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Pur si simplu nu are ce sa va faca atata timp cat din ce inteleg a fost despagubit. dar ca suma nu il satisface. Se va lupta doar cu asiguratorul dv. daca suma i se pare mica. Personal cred ca suma a depasit cu mult valoarea masinii lovite de dv. atat ca reparatie cat si ca dauna totala. E posibil ca instantele sa considere ca lovirea autoturismului din fata sa se fi produs datorita faptului ca cel pe care l-ati lovit sa fi circulat nerespectand distanta regulamentara in trafic fata de auto din fata. Si atunci se va face uz si de RCA-ul lui sau chiar de banii lui din buzunar daca nu are CASCO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu trei dosare de dauna Rentzu Rentzu Buna seara, In urma cu doua saptamani, am avut parte de un accident petrecut in felul urmator : in fata imobilului in care locuiesc se aflau parcate doua ... (vezi toată discuția)