avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Evitare amenda ISC neanuntare incepere lucrai
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Evitare amenda ISC neanuntare incepere lucrai

Buna ziua, se da urmatoarea problema, in anul 2013 am scos autorizatie de constructie , am anuntat la primarie data inceperii lucrarilor , am platit taxa de 0,1% la ISC dar persoana ce s-a ocupat de acte nu isi aminteste daca a anuntat data inceperii lucrarilor si la ISC. In anul 2015 expira prima autorizatie si scot una noua cu lucrarile ramase(inca valabila) , anunt la primarie data inceperii lucrarilor , platesc taxa de 0,1% catre ISC dar nu anunt si la ei inceperea lucrarilor .
Vreau sa fac receptia si trebuie sa trec si pe la ei sa anunt terminarea lucrarilor si sa platesc taxa de 0,5% si imi este frica ca ma mor ciufulii ca nu i-am anuntat.



Legea spune asa :
art. 7 alin. (8)
Investitorul are obligatia sa instiinteze autoritatea emitenta a autorizatiei de construire, precum si inspectoratul teritorial in constructii asupra datei la care vor incepe lucrarile autorizate. In caz contrar, daca constatarea faptei de incepere a lucrarilor fara instiintare s-a facut in termenul de valabilitate a autorizatiei, data inceperii lucrarilor se considera ca fiind ziua urmatoare datei de emitere a autorizatiei.
Art. 26
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
g) neanuntarea datei inceperii lucrarilor de constructii autorizate, in conformitate cu prevederile art. 7 alin. (8) ;"

Daca anunt acum inceperea lucrarilor, ma mai pot amenda? nu m-am apucat inca de lucrarile din autorizatia din 2015 chiar daca la primaria am anuntat deja data inceperii lor.
Daca au trecut mai mult de 3 ani de la prima autorizatie s-a prescris aceasta contraventie ?
Ce solutii as avea sa scap de amenda?

Alte discuții în legătură

Taxe isc Filipmarius Filipmarius Nu am anuntat finalizare lucrarilor la isc iar acum imi cer sa platesc o taxa plus penalitati de 0,1 pe zi Mentionez ca locuiesc in Italia iar in Romania nu ... (vezi toată discuția)
Fundatie imobil reclamant2013 reclamant2013 Executarea subfundarii dispusa de instanta prin expertiza se poate face in regie proprie sau numai prin firma autorizata de specialitate? Va rog daca ... (vezi toată discuția)
Cota de 0,5% la isc in cazul constructiilor noi gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In 2014 am inceput constructia unei case intr-un sat de pe langa. Cand am anuntat ISC-ul mi s-a solicitat sa achit cota de 0,1% din valoarea ... (vezi toată discuția)