avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcarea masinilor la bloc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcarea masinilor la bloc

Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o parte si de alta este cate un trotuar de max 1 m latime, cu borduri inalte de 10 cm. Spre blocul nostru incepe apoi gradina blocului, cu gard mare. De partea cealalta incepe fix blocul vecin. Distanta dintre blocuri este destul de mica, gradina avand vreo 5 m. Vecinii mei parcheaza masinile jumate pe trotuarul de 1 m, jumate pe straduta ingusta. Din aceasta cauza nu poate intra masina de gunoi care vine dimineata sa ridice gunoiul. Este legala parcarea lor?
Cel mai recent răspuns: Chri , utilizator 17:35, 22 Ianuarie 2020
Nu este legala, parcarea pe trotuar este interzisa, dacă nu exista o amenajare in acest sens.
Drumul public apartine domeniului public
Parcarea/stationarea vehiculelor este permisa in locuri si spatii special semnalizate
Partea interesata are dreptul sa sesiseze politia teritoriala care urmeaza sa aplice sanctiuni celor care parcheaza,/ocupa fara drept legal domeniul public,restrictioneaza circulatia pe drumul public
Nu este chiar un drum, este doar o straduta printre blocuri. Spatiul este stramt in zona.
Nu exista amenajare, de aceea toti inchid ochii, ca nu au unde sa-si parcheze masinile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcarea pe o straduta aflata in coproprietate AlexandraIoana09 AlexandraIoana09 Buna ziua, As avea nevoie de o edificare asupra unei probleme cu care ma confrunt de ceva vreme: locuiesc pe o straduta unde suntem 3 case cu drum de acces ... (vezi toată discuția)