avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot cere prescrierea datoriilor?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot cere prescrierea datoriilor?

Buna ziua,
Vin cu o intrebare in speranta ca ma vor lumina colegii de forum si o sa incerc sa descriu cat mai detaliat situatia mai jos.

In anul 2011 am luat un imprumut bancar de la banca X in valoare de 10.000 ron. La scurt timp dupa acest imprumut am intrat in imposibilitate de plata iar in 2012 am primit o notificare de la BEJ ca urmeaza sa fiu executat silit, lucru care s-a si intamplat. La momentul respectiv, executorul judecatoresc nu a avut ce sa execute si sa recupereze din valoarea imprumutata, nici bunuri respectiv un alt cont bancar si anii au trecut. Nici pana in ziua de astazi nu am avut nici o retinere pe alte conturi bancare in baza acestei executari silite.
In urma cu cateva zile am solicitat o evaluare la biroul de credite sa vad cu ce datorii figurez si spre surprinderea mea, creditul initial din 2011 figura in aprilie 2016 ca si platit integral si deschis un alt credit cu aceiasi valoare datorata. Am cerut explicatii de la banca si nu au stiu sa-mi spuna concret ce s-a intamplat in 2016. Initial mi-au spus ca probabil datoria a fost cesionata catre o firma de recuperare si de aici e probabilitatea sa apara astfel la biroul de credite. In interogarea la BC ( biroul de credite ) imi apar numai insitutii financiare si nici o institutie sau vreun cont activ la o firma non-financiara cum sunt firmele de recuperari creante.

Daca au trecut 3 ani de zile de la executarea silita de catre BEJ X, pot solicita prescrierea datoriei?

Am facut si o cerere catre banca de unde am facut imprumutul sa-mi ofere o copie dupa contractul semnat de mine si orice alt act aditional atasat la el ( urmeaza sa-l primesc in maxim 30 zile ).

Orice sfat, sugestie sunt binevenite ca sa ma ajute in acesta situatie.

Multumesc anticipat,
Liviu
Cel mai recent răspuns: livstroe , utilizator 10:03, 19 Aprilie 2017
Nimeni? nici o parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare eronata la biroul de credit popava popava Cu ceva vreme in urma am depus la o banca toate actele cerute in vederea acordarii creditului; raspunsul nu se poate acorda credit pentru ca figurati in ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplătit neînregistrat în biroul de credit de_pratto de_pratto Buna ziua! am facut un credit ipotecar comun cu fosta mea sotie, de care am divortat, pentru un credit ipotecar in 2013. Nu am mai putut plati si am renuntat ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa ? dod1 dod1 Buna , Am si eu o intrebare . AM facut un imprumut pe 10 ani de la European Bank acum 8-9 ani . Am platit ratele timp de 2 ani dupa care au urmat numai ... (vezi toată discuția)