avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație proces verbal

Buna ziua in data de 5.04.2017 ora 19.30 in timp ce voiam să plec cu masina din raza domiciliului pe domeniul cfr am fost oprită de poliția tf care mia spus sa nu mai las masina acolo ca nu e parcare menționez că acolo locuiesc si nu am unde parca si acolo parchez de ani de zile fara sa imi zică nimeni nimic nu stiu ce au avut acum dar nu conteaza.
S-au dat jos din mașină la noi foarte nervoși aveam senzația că mai au putin si ne leagă doar pt ca am întrebat de ce sa nu mai parcam acolo mi s-a spus că știe dansul ca nu avem adresa acolo am arătat buletinele si eu si sotul nici nu a vrut să se uite dupa care eu am spus că nu e nici o problemă si o sa mut masina dar surpriza a fost ca nu mia dat voie s-a pus în fața masini si a zis ca daca vreau sa plec sa dau peste el si ca in arata el mie ca nu mai parchez acolo si a chemat un echipaj de la secția 5 au venit domnii de la circa 5 ne-au solicitat sa ne legitimam am făcut-o și eu si sotul fara probleme ne-au spus domni ca chiar daca locuim acolo sa nu mai parcam acolo am mutat masina si am plecat acum vine problemă la 10 zile distanța vine proces verbal din partea celor de la tf cu amenda pt sotul meu pt refuz de legitimare in proces scrie ca a dat amenda in lipsa nu este de fata dar de ce dupa ce am plecat s-a scris procesul si nu cand am fost noi de fata putea sa scrie refuza sa semneze si sa legitimeze si ca martor il are pe colegul polițist e normal asa ceva doar nu o sa zică că mine ci ca colegul dansului nu trebuia un martor care sa spuna ca nu a vrut să legitimeze chiar daca nu a cerut asta pt ca la cei de la circa care au cerut asta am făcut-o pot face contestație
Multumesc
Cel mai recent răspuns: EnescuClaudia , utilizator 21:24, 19 Aprilie 2017
Trebuie sa faca sotul dvs. o plingere contraventionala impotriva acelui PV de contraventie, in maxim 15 zile de la data postei pe plicul in care v-a venit PV. Ce-i ciudat e motivul contraventiei: cum adica s-a dat amenda pentru refuz de legitimare, din moment ce agentul a avut la dispozitie toate datele de identificare ? Asta inseamna ca cel trecut drept contravenient era la locul faptei, altfel cum a fost identificat ? Trebuie sa aiba probe serioase pentru a dovedi acest lucru. PV intocmit in lipsa trebuie semnat obligatoriu de un martor asistent, care nu are voie sa fie un coleg (se incalca prevederile art. 19 alin 2 din OG2/2001). Cred ca trebuie sa mergeti cit mai repede la un avocat pentru a intocmi aceasta plingere, aveti sanse serioase de a cistiga procesul, daca actul e intocmit de o persoana cu bune cunostinte juridice.
Exact asta nu intelegem nici noi de ce nu s-a făcut procesul verbal pe loc cand noi eram acolo și a fost trimis ulterior prin posta si ca si martor a fost colegul său polițist
Va multumesc!!!
Ideea este ca nu imi pot permite un avocat as dori sa stiu daca aceasta contestație o pot depune singura si care sunt pasii de urmat si daca trebuie sa fac o declarație cum ar trebui formulată
Nu puteti depune nici o declaratie, pasii de urmat sunt scrisi pe verso in PV, plingerea contraventionala se depune la judecatoria mentionata in PV. V-am indrumat catre un avocat, pentru ca veti pierde timp pretios si vad ca nu va pricepeti. Poate aveti vreun prieten, cunostinta mai priceput, care sa va ajute.. De cum scrieti in plingere depinde succesul "actiunii".
Uitati totusi cam cum trebuie sa arate o plingere:
[ link extern ] /
Multumesc!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda c.dumitrache c.dumitrache Buna ziua! Sotul meu venea spre casa (pe jos ca masina era in parcare)cand a vazut un radar (masina Logan alba neinscriptionata ca politie) si un nene oprit ... (vezi toată discuția)
Contestatie, 2 procese verbale, un singur incident mc100 mc100 Buna seara! Acum vreo 2 saptamani, am oprit cateva minute sa-mi astept sotia, jumatate din masina fiind pe zebra. Zona nu este foarte circulata, practic pe o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala gabira gabira In seara zilei de 24.02.2011 (joi) la ora 19.30 am venit la domiciliu cu masina firmei si din cauza ca era polei si pt ca nu aveam unde sa parchez in conditi ... (vezi toată discuția)