avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie, 2 procese verbale, un singur incident
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie, 2 procese verbale, un singur incident

Buna seara! Acum vreo 2 saptamani, am oprit cateva minute sa-mi astept sotia, jumatate din masina fiind pe zebra. Zona nu este foarte circulata, practic pe o straduta intr-un un parc unde gasesti foarte greu loc de parcare. Nu incurcam deloc circulatia, nici macar pietonii. Un agent de la politia locala, in trecere, a observat si a venit langa masina, facand poze cu telefonul mobil. I-am explicat ca stationez cateva minute, fiindca o astept pe sotie care, cu ceva probleme de sanatate, merge mai greu. Vedea foarte clar ca nu am avut unde sa parchez si mi-a spus ca nu-l intereseaza si ca trebuie sa-mi dea amenda. M-a amenintat ca daca mai ma "targuiesc" mult imi va da amenda si pt. ca as refuza sa ma legitimez. Incerca cumva sa ma intimideze. In fine, fara prea multa vorbarie, i-am prezentat actul de identitate de unde si-a copiat datele mele personale intr-un carnetel. Pe urma mi-a spus sa-l astept 10 minute, ca nu are procesele verbale la el si merge la sediul din apropiere sa completeze pv. Ramasese ca-mi aplica o amenda de 200, probabil 100 in 15 zile, nici vorba de amenda pt. refuz de legitimare, fiindca nu era cazul. Am asteptat vreun sfert de ora si, vazand ca nu mai apare, am plecat, martor imi este sotia. Asta se intampla la sfarsitul lui August. Astazi, dupa ce si uitasem de amenda, postasul mi-a adus 2 procese verbale. Am ramas fara cuvinte. Pe unul am o amenda de 800 de lei pt. parcare neregulamentara, iar pe celalalt 300, fiindca as fi refuzat sa ma legitimez. Martori, bineinteles, nu. Cica exista plansa foto, iar eu am parasit locul faptei. Intocmirea acestor procese este cel putin imorala, acum nu stiu daca si ilegala. As dori sa depun contestatie si nu stiu daca trebuie cate una pt. ambele PV sau pot face una singura, fiindca sunt oarecum legate de acelasi incident.
Va rog foarte mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 13:36, 19 Septembrie 2018
Plangere contraventionala la Judecatoria dvs si atacati procesele verbale pe prevederile OG2 ....Obiligativitatea agentului constatator este sa ofere dreptul legal contravenientului de a face mentiuni si intocmirea in lipsa fara martor, proba cu foto care nu constituie o dovada pentru unele instante,etc si sa propuneti ca martor sotia ,astfel eliminati refuzul legitimarii
Consultati un avocat care sa faca aceste plangeri si sa cheme politistul comunitar in instanta ..
Procesele verbale sunt anulabile (sunt multe chichite cum se spune) si depind de foarte multi factori inclusiv se poate ca politistul respectiv sa nu fi fost in timpul orelor de program si poate numai se deplasa catre locul de munca si tocmai de aceea invoca ca n-ar avea procese verbale la el si se afla singur in clipa aceea......
Apreciez raspunsul dvs.! Stiu ca este recomandabil sa apelez la un avocat, insa in momentul de fata am posibilitatea de a achita jumatate din minim in cele 15 zile si s-ar putea ca onorariul cerut sa depaseasca aceasta suma. Nu stiu cum se procedeaza, insa este posibil ca avocatul sa-si ia onorariul de la Politia Locala? Si reiau intrebarea de mai sus: trebuie sa formulez plangere separata pt. ambele PV, chiar daca au legatura cu acelasi eveniment? Adica trebuie achitata taxa de timbru de 2 ori?
Da categoric...
Fiecare proces verbal se ataca separat...
Daca imi lasati o adresa de mail va pot ajuta cat de cat daca credeti ca va descurcati singur
Practic conform art. 20 din O.G. 2/2001 agentul constatator avea obligatia sa consemneze ambele fapte intr-un singur proces verbal deoarece faptele incriminate fiind constatate in acelasi timp si avand legatura de cauzalitate intre ele..
Este o cauza de nultitate relativa pe care o poate decide instanta
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu... lmcp94 lmcp94 Ma poate ajuta cineva sa aflu daca un agent de politie care nu se afla in timpul serviciului (este in timpul sau liber, in tinuta civila si nu se legitimeaza) ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)
Amendat de 2 ori gl77tom gl77tom Buna ziua in data de 22-03-2013 am fost oprit depol galati pentru neacordarea prioritati pietonilor pe trecerea de pietonii si am fost amendat cu suma de ... (vezi toată discuția)