avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Va prezint urmatoarea situatie: in anul 1976 mama a decedat sa facut succesiunea de pe urma mamei ,sora si tatal meu au cedat in favoarea meaobtinand 1/2 din tr-un imobil si terenul de 336mp,.in anul 2000 a decedat si tatal meu iar in urma succesiunii am obtinut 1/2 din partea tatei iar sora mea cealalta parte de 1/2.In anul 2010 a decedat si sora care are doi copii si traieste si sotul.Eu la ora actuala detin 75% din teren si casa doresc sa ies din indiviziune .nu stiu cum sa procedez.Mentionez ca urmasii sorei mele nu au facut nici acum succesiunea dupa ea si nici nu vor sa o faca.
Mergeti cu actele la un avocat pentru a primi o consultatie completa. Este posibil partajul prin buna intelegere ori prin instanta . La atribuirea imobilului veti plati o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o intrebare :la moartea parintilor am mostenit un ... reva reva Buna ziua,am o intrebare :la moartea parintilor am mostenit un apartament de 3 camere impreuna cu sora mea ,ea are 3/4 si eu 1/4,tatal a decedat in 1995 dar nu ... (vezi toată discuția)