avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe gospodarie - chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe gospodarie - chirie

Buna ziua.
Citind articolele referitoare la impozitul pe gospodarie, fratele meu mi-a adresat urmatoarea intrebare, pe care eu v-o adresez dv:
El locuieste intr-un apartament pentru care are incheiat cu proprietarul un contract de comodat.Proprietarul nu locuieste in tara.
Are buletin provizoriu (pe care il reinnoieste an de an) pe fosta sa adresa.Aceasta deoarece, la politie nu i se face mutatia pe buletin decat fie in baza unui contract de inchiriere, fie sa fie luat in spatiu de proprietar.
Cum se va inscrie el la fisc cu aceasta gospodarie? Va fi nevoit sa incheie contract de inchiriere, sa schimbe adresa pe buletin acolo unde locuieste de fapt?Si gospodaria lui (el fiind singur) va fi declarata ca fiind constituita dintr-o persoana.
Si proprietarul (chiar daca locuieste si munceste in strainatate) va fi si el nevoit sa declare gospodaria?Si daca da, atunci vor apare inadvertente, aparand 3 persoane (proprietarul, sotia sa si fratele meu) la aceeasi adresa, dar nu se gospodaresc impreuna.
Nu stiu cat conteaza adresa, dar din moment ce cererea de inregistrare la fisc a gospodariei solicita si CNP-ul...
Desigur ca ne va lamuri actul normativ publicat in Monitorul Oficial pe aceasta tema, dar este o nelamurire pe care am auzit-o destul de des, avand in vedere ca multi oameni stau cu chirie (declarata sau nu).
Si proprietarul
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:57, 19 Aprilie 2017
Va rog sa nu mai intrebati nimic despre impozitul pe gospodarie pana nu se lamuresc si ei si pana nu apare macar o lege in acest sens, votata de parlament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu prima casa Traian.B Traian.B Buna ziua, De curand am achizitionat o locuinta prin programul Prima Casa. Am un prieten diabetic care este nevoit sa mearga anual in judetul sau de ... (vezi toată discuția)
Chirias-proprietar radutzublue radutzublue Buna seara. Ce se poate face in urmatorul caz ? In situatia in care o persoana X care locuieste cu chirie intr-o garsoniera are buletinul expirat si doreste ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat persoana fizica mdned mdned Se mai poate încheia un contract de comodat intre doua persoane fizice? Dacă da, proprietarul va plăti vreun impozit / taxa datorita acestui contract? (vezi toată discuția)