avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - termen de acordare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - termen de acordare

Buna ziua,

Vreau sa stiu daca e stipulat undeva in lege termenul de acordarea a indemnizatiei si virare a banilor. Mai exact, daca o persoana depune dosarul azi in cat timp, legal vorbind, trebuie sa primeasca decizia si banii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 7 Ianuarie 2019
OUG 111/2010

art.15
....
(2) Până la data de 5 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale

(3) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării la agenţia teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.

(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.

(5) Contestaţiile formulate împotriva deciziei prevăzute la alin. (3) se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

In practica, dureaza cam 2/3 luni solutionarea dosarului pentru indemnizatia CCC.
1.Dacă am pierdut decizia de indemnizatie,unde sa merg sa iau alta sau sa sun?Bucuresti(sec 3)
2.Copii fac 2ani in octombrie pe 17,Cand trebuie sa ma întorc la serviciu?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
CarmenIorga, utilizator
1. AMPIS Bucuresti
Adresă: Str. Ion Câmpineanu, nr.20, sector 1, Bucureşti – etaje 2,3,4
Tel: 021- 316.84.15
Fax: 021-316.84.16
E-mail: apismb@mmanpis.ro

2. Daca nu doriti stimulent de insertie :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se veti relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu in ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

3. Daca doriti stimulent de insertie, ziua în care se veti relua activitatea profesională trebuie sa fie anterioara datei de 17.august.2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Sofia Maria Sofia Maria Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani pe 15.10.2017, tatăl nu lucrează in țara de mai bine de 2 ani. 1). Trebuie tatăl sa stea o luna acasă in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie . Mama a efectuat concediu crestere copil in perioada 26.05.2015-07.04.2017( este data cand copilul implineste 2 ani)/ Mama ... (vezi toată discuția)