robertsega32 a scris:
pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) dar politistul de caz nu a mai facut absolut nimic in dosar. Toate infirmatiile pe care le are adunate sunt furnizate tot de mine. Si acum nu imi mai raspunde nici la telefon. Ce cai legale pot parcurge pentru a primi macar un raspuns oficial privind stadiul in care se afla ancheta si, poate, sa grabesc lucrurile, daca ar fi posibil.
Multumesc
Plangerea penala a fost facuta impotriva unei anumite persoane sau este vorba despre autori necunoscuti?
Daca dvs. spuneti ca s-a deschis dosar penal si la Parchet atunci poate fi vorba despre: 1.fie s-a inceput urmarirea penala impotriva persoanei indicate de dvs, fie in rem sau 2.orice plangere facuta la o unitate de politie este inregistrata si la Parchetul care ii supravegheaza activitatea.
Informatiile furnizate de dvs. reprezinta una dintre obligatiile pe care le aveti atunci cand formulati o plangere penala (aveti obligatia de a indica faptuitorul atunci cand il cunoasteti precum si probele pe care le propuneti in sustinerea celor sesizate).
Daca in cauza s-a inceput urmarirea penala trebuie sa cunoasteti faptul ca raspunsul pe care il veti primi de la politistul care instrumenteaza cazul la solicitarea dvs in scris privind stadiul cercetarilor va cuprinde incadrarea juridica a faptei, nr. de inregistrare (nr. de inregistrare al sectiei de politie si nr de inregistrare de la Parchet) si faptul ca se efectueaza cercetari in vederea identificarii faptuitorilor-daca este vorba despre autori necunoscuti. De asemenea trebuie sa cunoasteti faptul ca urmarirea penala este secreta, iar dvs puteti avea acces numai la declaratiile dvs.