avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politist lenes
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politist lenes

pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) dar politistul de caz nu a mai facut absolut nimic in dosar. Toate infirmatiile pe care le are adunate sunt furnizate tot de mine. Si acum nu imi mai raspunde nici la telefon. Ce cai legale pot parcurge pentru a primi macar un raspuns oficial privind stadiul in care se afla ancheta si, poate, sa grabesc lucrurile, daca ar fi posibil.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mavericu , utilizator 22:17, 23 Septembrie 2009
In mod normal ar trebui sa stiti in ce faza sunt cercetarile ,la fel si motivarile politistului. Activitatea de cercetare penala, la politie ,este supravegheata de un procuror. Incercati sa luati legatura cu acesta si in functie de rezultat ,daca acesta nu va satisface, folositi celelante cai, pe care distinsi mei colegi vi le-a recomandat.
Sterante de a prmi o solutie prea curind nu vad, am in vedere,felul cum se misca treburile in ROMANIA SI INPLICIT IN JUSTITIE. :)
Mergeti in audienta cu o cerere formulata in sensul celor aratate, la comandantul organului de politie din care face parte respectivul politist si/sau la procurorul care are in supraveghere acest caz.
Avand in vedere cuantumul prejudiciului pe care il relatati,situatia, la prima vedere,mi se pare cel putin stranie.
Avand in vedere ca procurorul supravegheaza UP, iar fiecare dosar penal are un numar unic de la Parchet este bine sa va adresati procurorului de caz. Acesta a stabilit termene si a stabilit ce sa execute politistul respectiv. Avand in vedere ca politistul face parte din politia judiciara, in dosarele penale nu se poate implica seful lui ierarhic. Nici nu are atributiuni in acest sens, poate numai la faptul ca nu s-a respectat termenul stabilit de procuror.
Deci, cu privire la toate actele premergatoare sau cele de urmarire penala numai procurorul dispune.
Faceti o cerere scrisa si o depuneti prin registratura, prin care sa solicitati raspuns in termen legal. Apoi mergeti mai departe si faceti un memoriu catre Procurorul General al Romaniei.
Mult succes!
robertsega32 a scris:

pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) dar politistul de caz nu a mai facut absolut nimic in dosar. Toate infirmatiile pe care le are adunate sunt furnizate tot de mine. Si acum nu imi mai raspunde nici la telefon. Ce cai legale pot parcurge pentru a primi macar un raspuns oficial privind stadiul in care se afla ancheta si, poate, sa grabesc lucrurile, daca ar fi posibil.
Multumesc

Plangerea penala a fost facuta impotriva unei anumite persoane sau este vorba despre autori necunoscuti?
Daca dvs. spuneti ca s-a deschis dosar penal si la Parchet atunci poate fi vorba despre: 1.fie s-a inceput urmarirea penala impotriva persoanei indicate de dvs, fie in rem sau 2.orice plangere facuta la o unitate de politie este inregistrata si la Parchetul care ii supravegheaza activitatea.
Informatiile furnizate de dvs. reprezinta una dintre obligatiile pe care le aveti atunci cand formulati o plangere penala (aveti obligatia de a indica faptuitorul atunci cand il cunoasteti precum si probele pe care le propuneti in sustinerea celor sesizate).
Daca in cauza s-a inceput urmarirea penala trebuie sa cunoasteti faptul ca raspunsul pe care il veti primi de la politistul care instrumenteaza cazul la solicitarea dvs in scris privind stadiul cercetarilor va cuprinde incadrarea juridica a faptei, nr. de inregistrare (nr. de inregistrare al sectiei de politie si nr de inregistrare de la Parchet) si faptul ca se efectueaza cercetari in vederea identificarii faptuitorilor-daca este vorba despre autori necunoscuti. De asemenea trebuie sa cunoasteti faptul ca urmarirea penala este secreta, iar dvs puteti avea acces numai la declaratiile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut in urma unui accident balanionut balanionut In 2010 in august am facut un accident. In procesul verbal au zis ca e vina mea si mi-au retinut permisul. Cand a avut loc eu am fost transportat la spital si ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cu plangerea penala. nimar nimar Buna ziua, Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni ... (vezi toată discuția)
Memoriu - politie sau procuror? xuser xuser Unde este mai recomandat sa las un \"memoriu\" pentru un dosar penal aflat in faza de \"urmarire penala\", la politie sau la procuror?! Ma refer la un ... (vezi toată discuția)