Buna ziua.As dori sa cumpar de la unul din parinti drepturile succesorale (mostenirea) .Mostenirea este a mamei de la bunic(decedat in 1995)- cota parte- mai existand alti mostenitori si neintelegeri de aceea doreste sa nu mai auda de asa ceva .Este posibil , este suficient un contract de vanzare cumparare autentificat de notar?Mai trebuiesc si alte acte?
In conditiile in care 3 notari refuza sa autentifice un contract de vanzare cumparare mostenire( fara sa il vada -asa din start) ce este de facut?Nu mai vb de faptul ca mi-au spus ca vanzarile de mostenire sunt ilegale iar in momentul in care le-am zis de art 1747 din cpc au dat la intors ca ei nu fac .
1. Notarul nu refuza sa incheie contractul "fara sa il vada" deoarece nu are ce vedea: NOTARUL REDACTEAZA CONTRACTUL, adica il concepe de la cap la coada si vi-l da dvs. sa il "vedeti".
2. Cel mai probabil refuzul se datoreaza unor elemente pe care dvs. le-ati omis aici.
3. Notarul are dreptul sa refuze incheierea unui act daca i se pare ca este ceva in neregula cu intentiile partilor. Nici un notar nu e obligat sa va autentifice dvs. acte.
Ok notarul redacteaza .eu nu am omis nimic aici.E pur si simplu o vanzare de mostenire (mostenire minora -max 10.000 de lei) pentru mire are o valoare sentimentala .Si ziceti ca un notar nu e obligat de nimic ?Interesant la un magazin daca esti refuzat de poti adresa OPC
dupa logica dvs o meserie reglementata strict face ce doreste .Daca din start ti se spune ca nu se poate oare e ceva in neregula cu intentiile partilor sau cu notarul ?Si aveti dreptate bine ca nu ma dau afara din birouri in suturi.Of romanie romanie vrem sa-i ajungem pe nemti
Faptul ca e o profesie reglementata nu inseamna ca notarul trebuie sa isi asume certe riscuri. NU e functionar public si ca atare poate sa refuze daca nu vrea sa-si complice existenta.
Cat despre Germania, n-as vrea sa va povestesc cum stau acolo lucrurile fiindca mi-ar lua cateva ore bune.
Inteleg ca aveti o succesiune deschisa si unul dintre succesibili doreste sa va vanda dreptul sau, da? In functie de raspuns, discutam mai departe si cel mai probabil vom avea si o explicatie logica a refuzului notarilor.
Succesiune
Sinzianna
S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)