avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schimbare declaratie in Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

schimbare declaratie in Apel

Buna ziua,
Se poate schimba declaratia de inculpat in apel, daca judecata pe fond a avut loc pe baza procedurii simplificate?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:35, 21 Aprilie 2017
Eu am vazut speta de achitare cand s-a mers pe procedura de recunoastere, dar nu pentru ca nu erau probe ci pentru ca inculpatul a fost provocat de investigatorul sub acoperire si colaboratorul acestuaia.
In cazul meu nu stiu ce varianta sa aleg in calea de apel. Nu exista absolut nici o proba inafara flagrantului care a fost facut cu un colaborator. Pe fond am mers pe recunoastere(altfem mai mult ca sigur ca procurorul ar fi cerut arestarea preventiva). La dosar nu exista interceptari, s-au facut si doua pechezitii, dar nu s-a gasit nimic util cauzei. Nu exista nici declaratii de martori, inafara de cea a colaboratorului care a beneficiat de reducerea la jumatate a pedepsei in urma colaborarii cu organele de ancheta. acum imi pare rau ca am mers pe recunoastere pe fond, deoarece flagrantul a fost de fapt o inscenare, dar mi-a fost frica de aresul preventiv.
Din moment ce si-a recunoscut vinovatia nu cred ca va fi functionala apararea gandita de dvs. dar o puteti incerca in apel deoarece daca se respinge apelul asta este...

Se merita incercat dupa parerea mea dar problema este si aceea ca va trebui sa dovediti provocarea.

Un flagrant este mijloc de proba si fapta era dovedita.
Nu conteaza ca nu au existat interceptari...

Ce intelegeti prin inscenare in cazul dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la procedura simplificata cezarad cezarad Doresc sa va supun atentiei o speta care naste anumite controverse. Un inculpat a savarsit impreuna cu alte 3 persoane anumite fapte penale. La judecarea ... (vezi toată discuția)
Provocare organe de cercetare mihaidom mihaidom Stimati colegii, voi prezenta un extras din motivarea unui judecator intr-o cauza penala de coruptie . Intrebare: Este provocare sau nu? \\\\" In acest ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata a recunoasterii - controverse cezarad cezarad Se poate face apel la procedura recunoasterii in urmatorul caz? Într-un dosar cu 5 inculpați, 3 dintre aceștia au recunoscut faptele, drept urmare s-au ... (vezi toată discuția)