In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si nu am avut accident sau pagube materiale.....sunt fara antecedente penale....am 30 de ani....un bebe de 8 luni...si un trecut bun si curat....( salvez oameni)...... Va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept....mi sa retinut permisul...si mi sa dat o dovada fara drept de circulatie.....O SA FIU ARUNCAT IN PUSCARIE????
Platiti-va analizele/rezultatele la probele de sange la Serviciul de Medicina Legala, ca sa nu asteptati mult pana vor veni,,,luati legatura cu politistul care se ocupa de dosarul dumneavoastra...pedepsele sunt variate pe aceasta infractiune...avand in vedere circumstantele pe care le-ati enumerat mai sus, este posibila si o amanare a aplicarii pedepsei in faza de judecata cu termen de supraveghere...in acest caz, permisul nu se anuleaza...
Qubik
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă etilotestul arată 0,98 în aeru expirat probele biologice se vor situa la 1,96 - 2 g la mie.... este o alcoolemie mare.
Având în vedere ce ne-ati relatat, adică, nu sunt pagube și nu a fost un accident, asta poate constitui o mică , foarte mică circumstanță atenuantă pt că pericolul social este mare, adică să circuli cu 2 g la mie, este un pericol pe șosele.
Faptul că ați recunoscut vina este iarași o chestiune care vă va ajuta.
dacă plătiti (puteti sa nu plătiti probele biologice) nu vă ajută cu nimic
Veti fi trimis in judecată. Prin recunoașterea vinovăției în fața instanței vă reduce pedeapsa cu un sfert (9 luni cu suspendare în cel mai rău caz). In cel mai fericit caz, angajând un avocat, puteti aduce in favoarea dvs martori si o caracterizare de la locul de muncă in care sa se specifice activitatea, responsabilitatea cu care tratati problemele de serviciu etc și puteti obține o amânare, o condamnare la închisoare cu amanarea pedepsei pe un termen de 2 sau 3 - 4 ani. Asta înseamnă că vi se restituie permisul, cazierul rămâne curat, plătiți o amendă , efectuați un nr. de ore in folosul comunității, și dacă în perioada de incercare (2-4 ani) dacă repetați fapta sau comiteți o altă faptă penală veți executa ambele pedepse. Dacă la expirarea termenului de incercare nu mai aveti nicio belea, cazierul rămâne curat și bineinteles permisul valabil.
Dacă veti fi condamnat cu suspendare, după un an de la primirea hotărârii judecătorești puteti să dati din nou examen pt obtinerea permisului de conducere. După 1,5 ani puteti face cerere de reabilitare (dacă aceasta nu intervine automat) pt reabilitarea persoanei și cazierul rămâne curat pt orice altă instituție cu exceptia politiei, sri, pol de frontiera, armata jandarmerie si probabil smurd.
Acum sa fiu eu gica contra domnu' Mihai si sa intreb: in momentul in care ati urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice, de ce bebele ala nu v-a venit in minte? E un caz fericit in care nu au fost victime, insa daca erau?
Pacat ca veti avea posibilitatea de a mai conduce.. Cu toate clementele si tertipurile nu am nimic, dar eu nu le-as mai permite sa mai conduca nici o bicicleta acestor soferi inconstienti.. Am inteles ca aveti un bebelus de 8 luni.. Ganditi-va ca alt sofer avea alcoolemia dumneavoastra si printr-un mod sau altul va nenorocea bebelusul... ce ati mai fi spus atunci? Nu am nimic cu dvs.. Doar cu legile idioate din tara asta..
O seara placuta