avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dubla cetatenie

Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in urma dobandirii cetateniei ,am schimbat numele de familie aici in italia.cartea de identitate romaneasca este aproape expirata si este cu numele vechi .cum trebuie sa fac acum?trebuie sa schimb numele si in Romania?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:20, 20 Aprilie 2017
Buna, eu sunt cam in aceiasi situatie in Marea Britanie.
Ca sa-ti schimbi numele in Pasaportul roman va trebui sa inscrii casatoria in registrele romane daca a avut loc in Italia, prin consulat. Pentru mine certificatul de casatorie a trebuit apostilat de autoritatile britanice (ca e original), apoi trebuie tradus de un traducator aprobat de consulat (de obicei ei dau lista de contacte pe website).
Dar daca locuiesti in Italia, la facerea pasaportului roman in numele nou, se face pasaport cu resedinta in strainatate si nu iti permite sa ai si bulletin, va trebui sa-l predai.
Cauta mai multa info pe website la Consulatul romaniei in Italia. Regulile difera putin in dependent de tara in care locuiesti.

Daca doresti copilul tau sa aiba si el cetatenie romana, va trebui sa faci aceiasi procedura cu certificatul de nastere a copilului. In urma caruia iti vor elibera un certificat de nastere roman pentru copil, pe baza caruia ii poti face pasaport roman si ei/lui.
Eu casatoria am facut-o in Romania ....si am luat numele sotului.dar acum dupa dobandirea cetateniei in Italia sunt alte legi si mi-au dat-o pe numele de fata.vroiam sa stiu daca pot sa imi schimb numele si in Romania.
Va trebui sa va schimbati buletinul, dupa care sa solicitati transcrierea, ori inscrierea la ambasada a certificatului de nastere a copilului. Dupa ce v-ati schimbat numele trebuia sa va ganditi ca trebuie sa va schimbati si actul de identitate romanesc. Banuiesc ca in certif. de nastere a copilului sunteti cu numele nou. Nu neglijati indatoririle pe care le aveti ca romani, in a va face actele.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane MARIA10 MARIA10 am obtinut cittadinanta italiana prin care am revenit la numele dinainte de casatorie .Avand pasaport cu domiciliul in strainatate pasaportul expira si e pe ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)