avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spital privat - contract nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spital privat - contract nastere

Buna ziua,

Am incheiat un contract pentru nastere cu un spital privat dar a doua zi cand a-a declansat nasterea m-au respins pe motiv ca nu indeplinesc criteriile lor de asumare ( aveam 35 sapt si 4 zile, in contract scrie 36). Nu consider ca au respectat partea lor de contract deiarece mai sunt si criterii speciale de asumare incluse, la care este mentionata sarcina gemelara, cazul meu, nu mi s-a explicat nimic.
As vrea sa stiu ce autoritati ale statului fac verificari si pot fi sesizate cu privire la trimiterea mea catre sputal de stat ( sunt asigurata CAS).

Multumesc,
Daniela
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:49, 22 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
De acord cu redirectionarea cand nu exista conditii dar cazul meu medical nu consider ca punea asfel de probleme fiind undeva la limita ( nasterea s-a declansat in timpul celei de-a 36 saptamani, probleme deosebite nu erau, copii - unul aproape de greutatea limita celslslt peste dar nici nacar o evaluare ecografica nu au binevoit sa faca atunci cand m-am prezentat pentru nastere etc).
In plus spitalul respectiv a mai asistat istoric la cazuri mai complicate, avand abilitatea de a transfera bebelusii spre alte sectii de neonatologie la nevoie, eu eram la a doua nastere la ei ( tot fara probleme) aveau deci un numar de informatii de analizat.
Personal consider ca nu au binevoit sa faca nici un fel de analiza si au luat o decizie bazata pur si simplu pe riscul asupra profitului lor, fara sa se gandeasca la pacient. Contractul semnat lasa bineinteles loc de interpretari.
Statul ar trebui dupa parerea mea sa aiba ceva organisme de control care sa verifice cat de justificate sunt aceste redirectionari deoarece incarca sistemul de stat si cauzeaza cheltuieli suplimentare cand se intampla asa, pe neasumarea nici unui risc si pe comoditate.
In privinta platii da, achitasem un avans dar mi l-au restituit intr-o saptamana dupa doua interventii nervoase din partea mea.
Pentru mine personal discomfortul a fost extrem de mare, am constatat cu tristete ca spitalele private te trateaza la fel de prost, cu aceleasi incompetente dar pe muuuuult mai multi bani. Datorita circumstantelor ( operata de alt doctor in viteza intre alre programate si urgente) al doilea copil s-a inecat/ asfixiat in timpul operatiei necesitand 5 zile de terapie intensiva. Din fericire a rezistat si si-a revenit dar inca nu stim daca ar putea avea consecinte pentru dezvoltarea neurologica ulterioara.
Am solicitat deja spitalului pozitia lor in scris despre neonorarea contractului semnat, va trebui probabil sa insist din nou nervos pentru a primi ceva.
~ Conținut șters la cerere ~
Aeiouai a scris:

...criteriile lor de asumare ...
...mai sunt si criterii speciale de asumare incluse...


:confused:

Și după ce le puneți pe acestea cap la cap se poate ajunge la concluzia că își asumă ceva mai mult decât o moașă comunală!?
Desigur, țața Veta nu oferea servicii hoteliere de lux.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre cele mai mari spitale private din romania incarca nota pacientilor silverink silverink Buna ziua, ma numesc ***** si sunt di judetul Vrancea, pe data de 18/05/2016 l-am adus pe tatal meu la URGENTE intr-un spital privat din Bucuresti pentru un ... (vezi toată discuția)
Transfer/externare copii nascuti prematur la cerere AlinaTwins AlinaTwins Buna ziua, Am nascut in 21 aprilie gemeni la 34 de saptamani si 2 zile gestatie (prematuritate tardiva) la o maternitate privata. Au fost la terapie ... (vezi toată discuția)
Vizite neonatologie Monica21 Monica21 Vreau Sa ma informez despre aceesul apartinatotilor in sectiile de neonatologie Si despre cum prevede legea ca nou-nascutii pot fi separati sau nu de mama in ... (vezi toată discuția)