avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Operatie cezariana - nedespagubita de asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Operatie cezariana - nedespagubita de asigurator

Buna ziua,

Angajatorul meu (Vdf) are incheiat cu asiguratorul "Grli" un contract pe baza caruia anumite evenimente medicale sunt asigurate si despagubite de catre acestia. Printre acestea se afla si operatia de cezariana. Anul trecut, gravida fiind m-am hotarat sa nasc la o clinica privata la Brasov. Am semnat contractul de nastere cu respectiva clinica, pana in saptamana 25 de sarcina intrucat am beneficiat de o reducere. Dorinta mea era de a naste natural, insa in contract nu am mentionat nimic in acest sens, tinand cont ca nu stiam cum va evolua sarcina pana la sfarsit. In momentul in care a trebuit sa nasc (nastere declansata natural) in luna noiembrie si am mers la clinica respectiva, in urma consultatiei de urgenta dl dr. a hotarat ca nasterea sa se faca prin cezariana. Din fericire operatia a decurs bine si nu au fost probleme cu bebelusul. Reintoarsa acasa am trimis asiguratorului documentele solicitate penru deschiderea dosarului de dauna si decontarea evenimentului asigurat. Dupa 30 de zile (care in contract era perioada maxima pentru un raspuns) am facut revenire catre ei pt obtinerea raspunsului solicitat. In acest moment mi s-au solicitat alte documnte suplimentare, (foaia de observatie generala , contractul semnat etc.). Raspunsul primit dupa alte cateva saptamani a fost ca operatia de cezariana nu poate fi decontata intrucat contractul a fost semnat pana in saptamana 25 si au considerat ca operatia de cezariana a fos efectuata la cerere. Am retrimis un raspuns prin care am explicat motivul pentru care contractul a fost semnat inainte de saptamana 25. Dupa alte cateva saptamani primesc raspuns prin care mi se comunica faptul ca in foaia de observatie generala sunt cateva elemente nespecifice operatiei de cezariana in regim de urgenta si din nou raspunsul ca evenimentul nu poate fi asigurat. Stiind exact cum au decurs lucrurile, am luat legatura cu doctorul care m-a operat si i-am prezentat mentiunile facute de asigurator. Dl. Dr a facut mentiuni suplimentare la foaia de observatie generala, in care prezenta argumentele care au dus la efectuarea operatiei in regim de urgenta, explicand punctual fiecare aspect solicitat de asigurator. Dupa trimiterea acestor mentiuni si altor cateva saptamani de asteptare am primit din nou acelasi raspuns de refuz la plata. De data asta motivul invocat a fost acela ca mentiunile suplimentare nu aveau acelasi scris ca cel din foaia de observatie initiala (nici nu avea cum intrucat in timpul operatiei nu dl dr. a completat documentele respective) si nici semnatura doctorului nu concide cu ce initiala (motivul acesta mi se pare hilar intrucat am fost de fata cand dr a facut mentiunile suplimentare).
Inteleg intentia de a trage de timp in plata evenimentelor asigurate, insa mi se pare strigator la cer ca dupa 8 luni de la eveniment sa se tot caute motive care sa intarzie sau sa incadreze evenimentul la categoria celor neasigurate. Mentionez ca pentru o eventuala analiza detin toate documentele medicale puse la dispozitie de spital precum si toate adresele din partea asiguratorului.
Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare pentru rezolvarea situatiei prezentate ?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 16:37, 20 Iulie 2013
Conform legii. Mediere, judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca este caz de malpraxis ... Laura_89 Laura_89 Buna ziua, VA ROG SA MA AJUTATI DACA ESTE CAZ DE MALL PRAXIS Am fost operata la Spitalul de urgenta .............., in data de 01.07.2020, ... (vezi toată discuția)
Decondare cnas nastere sistem privat andra721 andra721 Buna ziua, sunt asigurata CNAS si doresc sa inchei un contract ptr nastere intr-o cinica privata ( Sanador sau Medlife). Urmeaza sa efectuez o cezariana ( nu ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis? Rsuciu Rsuciu Buna ziua. Cu aproape 8 ani in urma am nascut o fetita la o clinica privata din Brasov. Sarcina a fost urmarita permanent, pe toata durata sarcinii de catre ... (vezi toată discuția)