avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare ...
Discuție deschisă în Executare silită

incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara

silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept :
incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in anulare ?
n.r. : - solicitantul ree
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:39, 18 Septembrie 2009
Nu, nu mai poate fi atacata cu contestatie in anulare.
Acest aspect rezulta din conditiile de admisibilitate ale contestatiei in anulare, reglementate prin art. 317 Cod procedura civila. Despre art. 318 nu putem discuta, intrucat acesta vizeaza numai hotararile judecatoresti pronuntate in calea de atac a recursului.

Avand in vedere prevederile art. 317 Cod procedura civila, o contestatie in anulare este admisibila numai daca motivele strict si limitativ prevazute in acest articol nu au putut fi invocate pe calea apelului sau a recursului, sau daca acestea au fost invocate prin cererea de recurs dar instanta de recurs le-a respins pentru ca avea nevoie de verificari de fapt sau recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.

Incheierea prin care se solutioneaza o cerere de reexaminare este irevocabila, impotriva ei neputand fi promovata calea extraordinara de atac a recursului.Prin urmare, promovarea unei contestatii in anulare ar fi respinsa ca inadmisibila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
tocmai aici comporta discutiunea : incheierea prin care s-a solutionat reexaminarea nu este supusa niciunei cai de atac ordinare- apel/recurs- asadar motivul prev in 317 alin.1 pct nu a putut fi invocat pe caile ante-amintite.
deci?
Tocmai, orice hotarare judecatoreasca, caci si o incheiere este tot o hotarare judecatoreasca, care este irevocabila nu mai poate fi atacata cu apel - cale ordinara de atac, - ori cu recurs - cale extraordinara de atac.

Din moment ce nu poate fi atacata cu apel sau cu recurs, promovarea unei contestatii in anulare este inadmisibila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare justinn justinn La legea 247/2005 am contestat in instanta hotarare comisiei judetene prin care mi s-a invalidat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru o ... (vezi toată discuția)
Dupa pierderea recursului la judecatorie se poate actiona la curtea de apel ? Lucian P Lucian P Buna ziua In urma pierderii procesului la judecatorie , am pierdut si recursul la TRIBUNAL. Pot actiona si la Curtea de Apel ? Sau unde ? Procesul are ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)