avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Persoane cu Handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Persoane cu Handicap

Buna ziua,
Am o sora nascuta in luna februarie 1962 (55 ani), are un handicap mintal din nastere(oligofrenie gr. 3) si este incadrata in gr.1 de handicap cu insotitor(grad care s-a acordat din anul 1990) si primeste o indemnizatie de handicap de 340lei/luna.In aceste conditii poate sa se pensioneze si sa primeasca atat pensie cat si indemnizatie de handicap? Daca raspunsul este da, la ce varsta si cum trebuie sa procedam?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 09:17, 23 Aprilie 2017
Pentru a putea beneficia si de pensie de invaliditate trebuie sa aiba un cat de mic stagiu de cotizare.
Amanunte gasiti aici:

[ link extern ]
buna , pentru ca sa aiba si stagiu cat de mic se poate face contract la casa de pensi pe o luna si asa va putea beneficia de pensia de invaliditate daca comisia de expertiza a capacitati de munca de pe langa casa de pensi de care apartineti o va incadra in grad

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de handicap + pensie de invaliditate Andrei1993 Andrei1993 Buna ziua,Numele meu este Andrei am 21 de ani si as vrea sa va adresez o intrebare! Beneficiez de o idemnizatie de Handicap Gr 2 in cuantum de 270 lei! Am ... (vezi toată discuția)
Poate cineva primi si indemnizatie de insotitor si indemnizatie de handicap ? kitten53 kitten53 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare. Sora mea este bolnava de schizofrenie (o forma foarte grava, o pazim cu randul), este pensionara, ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)