avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare persoane fizice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare persoane fizice

am o intrebare.
Un ONG doreste organizarea unui concert caritabil in capitala, la care vor participa instrumentisti din toata tara, carora le va trebui achitata o anumita suma reprezentand cheltuieli de deplasare.
Daca se face un contract de sponsorizare la fiecare cantaret, fiind in domeniul muzical, recunoscut de ONG, ar fi ok dpdv legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:30, 17 Iulie 2017
Nu merge. Nu incercati sa acoperiti niste plati cuvenite pentru serviciile prestate si niste impozite care sunt datorate catre stat, cu altceva.
In cheltuielile privind organizarea spectacolului intra si cele cu deplasarea celor ce participa la acesta: cazare, tren, taxi in oras etc. Le inregistrati ca atare in baza documentelor justificative.
zicem ca nu merge plata prin sponsorizare/donatie, dar in afara de CIM, exista o alta varianta pentru a le plati / deconta cheltuielile/ prestatia lor, tinand cont ca evenimentul are loc o data pe an?
multumesc
Puteti ca ONG sa decontati cheltuielile de deplasare (cazare, transport, masa) si celor care nu sunt membri sau salariati sau voluntari ai organizatiei, ci participanti la un eveniment al acesteia... E o practica generala neschimbata de peste doua decenii si nu am auzit sa fie probleme, chiar daca nu figureaza aceasta posibilitate in mod expres in legislatie... Faceti tabel de participanti si de decont de cazari, semnat olograf de fiecare care primeste banii, si va da in original biletele de tren sau autobuz sau avion sau bonuri de combustibil cu CIF-ul oNG-ului, si consemnati ruta, numarul de kilometri, date complete de identificare si contact ale persoanei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare transport Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Sunt vicepreședintele unui asociație - ong, iar în luna august am desfășurat un proiect prin care am invitat mai multe persoane pentru a ... (vezi toată discuția)
Utilizarea unei sponsorizari pentru o alta sponsorizare MihaiDD MihaiDD Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie non-profit. Asociatia noastra a obtinut o sponsorizare in bani in vederea organizarii unui curs de formare ... (vezi toată discuția)
Diurna si decont cazare minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)