avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat la mai multe societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat la mai multe societati comerciale

Buna dimineata. As dori sa stiu daca exista un numar maxim de societati comerciale la care poate fi asociata o persoana. (si baza legala). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Greceanu , Expert judiciar 05:56, 21 Septembrie 2009
Nu.

Dar ar fi bine de stiut acest text: (L 31/1990)
Art. 197. - (1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
romascanu, moderator
legea nu prevede nici o restrictie in ceea ce priveste calitatea de asociat, logic nu poti fi asociat unic decat intr-o societate.
MARIKO9 a scris:

legea nu prevede nici o restrictie in ceea ce priveste calitatea de asociat, logic nu poti fi asociat unic decat intr-o societate.


Marturisesc ca eu n-am stat niciodata prea bine la capitolul logica, insa acum e momentul sa ma luminez: de ce e logic ca o persoana poate fi asociat unic la o singura societate?
Potrivit art 14 din lg 31/1990
(1) O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.

(2) O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.

si cine vorbeste aici de SRL?

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii cata8 cata8 Un asociat unic la un SRL poate sa-si infiinteze un II?:sorry: (vezi toată discuția)
O persoana poate fi asociat si/sau administrator la mai multe societati? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta si anume daca o persoana, cetatean strain, ar putea fi asociat unic si/sau administrator la mai multe ... (vezi toată discuția)
Angajare asociat unic ewe ewe In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)