avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartamente inainte si dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartamente inainte si dupa casatorie

Buna ziua,
Am avut un apartament cumparat inainte de casatorie prin credit si achitat in timpul casatoriei. Achitarea creditului a fost facuta prin eforturile familiei mele, fara a mentiona undeva acest aspect.
Recent am vandut acest apartament pt a cumpara impreuna cu sotul un alt apartament (credit ipotecar, in desfasurare). Cu banii obtinuti din vanzarea primului apartament am achitat o mare parte din creditul "prima casa" pe care sotul meu il are inainte de casatorie, respectiv ca avans pt apartamentul nou.
Intrebarea mea este: in cazul unui divort, cum se face impartirea bunurilor? nu am trecut nicaieri o clauza clara ce sa specifice "contributia mea" prin vanzarea primului apartament. In momentul de fata suntem in stadiul semnarii creditului si ma intrebam daca la notar prin actul de vanzare cumparare pot stipula ceva din cele povestite mai sus.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:53, 27 Aprilie 2017
Cereti-i notarului sa menționeze în actul de v-c faptul ca pt achiziționarea respectivului imobil, dvs ați contribuit cu suma de x lei, suma rezultata din vânzarea bunului dvs imobil avut anterior căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in ... (vezi toată discuția)
Pretentie la divort!?! cameleon cameleon Inainte de casatorie am achizionat un apartament(jumate avans,jumate credit ipotecar in urma caruia platesc o rata).Dupa 2 ani de casatorie,lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)
Pastrare bunuri dobandite inainte casatorie miric miric Buna ziua .M am casatorit si am niste bunuri achizitionate inainte de casatorie printre care un apartament care este pe numele meu si care si dupa casatorie a ... (vezi toată discuția)