avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-a fost reținut permisul pe 90 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-a fost reținut permisul pe 90 zile

Bună ziua am o întrebare mi-a fost reținut permisul pe o perioada de 90 zile pentru viteza .!!! În județul Cluj dacă ar fi sa mă prindă cu permisul reținut și eu sunt din alt județ ar șty ca mie reținut ?, cei de la mine din județ ????
Cel mai recent răspuns: Cab.av. IRINA BUDA , Avocat 21:43, 24 Aprilie 2017
:yes:

Articolul 189
(1) Poliţistul rutier este obligat, ca atunci când verifică documentele unui conducător de autovehicul sau tramvai, să urmărească dacă există concordanţă între datele înscrise în actul de identitate şi cele din permisul de conducere. În cazul în care constată neconcordanţe referitoare la nume, prenume, precum şi în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, poliţistul rutier este obligat să reţină permisul de conducere şi să elibereze dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie de 15 zile.
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai are asupra sa numai permisul de conducere, poliţistul rutier efectuează verificările prevăzute la art. 184 alin. (2). În cazul în care datele nu corespund, poliţistul rutier procedează conform alin. (1).
(3) Permisul de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) sau (2) se trimite, împreună cu raportul de reţinere, autorităţii competente care l-a eliberat.
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
cyan, moderator
ATENȚIE !!!
Dacă veți conduce în perioada de suspendare și vă depistează poliția în trafic, indiferent de zona geografica în care circulați, vi se va întocmi dosar penal.

Articolul 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
Pe de o parte permisul dvs a fost trimis la Inspectoratul de Politie din raza de domiciliu conform art.189 al "(3) Permisul de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) sau (2) se trimite, împreună cu raportul de reţinere, autorităţii competente care l-a eliberat." si pe de alta parte conform art.Articolul 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere alin (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este ..... retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Daca Doamne fereste mai aveti si un accident ....
Asa ca sugestia mea este sa mergeti cu transportul in comun pana la solutionarea contraventiei de suspendare a permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis (minoră) Alexandra Mariaa Alexandra Mariaa Bună ziua ! Am condus mașina prietenului meu , 10 m , aproape la ieșire dintr-un sat , făra a deține permis . Am fost prinși pe data de 05-08-2017 de ... (vezi toată discuția)