avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare apartamente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare apartamente

Sunt coproprietara a 2 apartamente , vrem sa le vindem , as dori sa stiu daca
impozitul pe venitul din vanzare se aplica la fiecare apartament (individual) sau daca fiind vorba de 2 apartamente se aduna cele doua valori si apoi se stabileste valoarea impozitului. Este vorba de neimpozitarea vanzarilor mai mici de 450000 lei, in cazul cand vindem 2 apartamente valoarea lor adunata depaseste putin 450000 lei.

Multumesc !



Cel mai recent răspuns: Cab.av. IRINA BUDA , Avocat 21:34, 24 Aprilie 2017
In mod normal impozitul se platelet si se aplica pe fiecare imobil in parte. Impozitul pentru cel de al doilea imobil este mai mare cu o cota procentuala fata de primul si nu cumulativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca ... Lavanda22 Lavanda22 Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca terenul pe care se afla constructia l-au cumparat amandoi in timpul casatoriei si valoarea ... (vezi toată discuția)
Impozit, tva - imobiliare persoane fizice dobrila dobrila in urma unei succesiuni raman 3 proprietari cu cote 10/16, 3/16, 3/16 unul din proprietari vinde cota de 3/16 (nu depaseste 450000) celui care are deja ... (vezi toată discuția)
Vanzare aparatament carmen_filipoiu carmen_filipoiu ce taxe si impozite plateste vanzatorul daca vinde un apartament dobandit sub 3 ani (vezi toată discuția)