avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura/chitanta emisa de PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura/chitanta emisa de PFA

Buna ziua!
Daca ca PFA ma ocup de administrarea unor site-uri web pentru niste companii din afara UE in baza unor contracte, iar eu nu sunt platitor de TVA, ce documente trebuie sa adaug la dosar cand incasez bani (daca incasez banii intr-un cont curent in LEI, nu in valuta)? Doresc sa mentionez si faptul ca acele companii pentru care ma ocup de administrarea paginilor web imi emit o autofactura.

1. Este nevoie sa scriu doar o chitanta sau trebuie sa fac si o factura? Daca fac o chitanta si/sau o factura trebuie sa specific faptul ca am incasat banii din prestarea de servicii pentru compania X in baza contractului X?

2. Este nevoie sa fac si o referinta la autofactura pe care o emit acestia?

3. Pentru cele mentionate mai sus, ce data trebuie trecuta, accea cand acestia efectueaza transferul si emit autofactura sau cand am incasat eu banii in cont?

4. Mai am batai de cap sa fac conversia la cursul BNR daca contul pe care il am la banca este in RON?

5. Cum ar trebui sa arate acestea (cu toate mentiunile de mai sus)?

Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 21:09, 27 Aprilie 2017
1. factura da, chitanta nu( chitanta se face doar daca incasezi cash)
2. nu
3.cel mai bine cand incasezi.
4. nu
5. ca orice factura(cauta pe net un model)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)