avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari da in judecata asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari da in judecata asociatia de proprietari cu aceiasi membri

Buna seara, Am depus actele privind connstituirea unei asociatii de proprietari . Blocul este format din 5 scari. Una s a constituit deja , sc 1. acum 2 ani. Presedintele asociatiei de locatari doreste sa faca as de proprietari pe toate scarile insa noi ,cei care am depus deja actele am depus doar pt scara 3. Nu mai dorim la comun cu ceilalti si nici nu l mai vrem pe presedinte. El spune ca are 144 semnaturi si ca ne va dizolva. Se poate acest lucru. Pe scara 3 sunt 44 ap dintre care 39 au fost de acord cu constutuirea pe scara noastra si atat. Poate face asociatie in asociatie? Spune ca ne da in judecata ca ei sunt mai multi.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:30, 29 Aprilie 2017
Noi sunte asociatie de proprietari pe un tronson/ scara. Nu trebuie sa aveti acordul asociatiei mama, daca aveti semnaturile scarii dvs. Dar, trebuie sa aveti o adeverinta de la asociatia mama ca scara dvs. este cu platile la zi.
Studiati cu atentie dispozitiile L nr 230/2007
Se poate constitui asociatie de proprietari si pe scara
Ati afirmat in titlul topicului Asociatie de locatari da in judecata asociatia de proprietari cu aceiasi membri,or asociatia constituita pe sc 1 detine acordul locatarilor care locuiesc strict pe acea scara
Dv de la scara 3 nu vi s-a solicitat acordul pentru infiintare asociatie de proprietari scara 1,respectiv nu poate fi pusa in discutie asociatie de locatari-vezi scara 1,da in judecata asociatia cu aceiasi membri-decat in cazul in care asociatia scara 1 se instituie cu pretentii impotriva locararilor care domiciliaza in scara 1
Atat timp cat este constituita asociatie de proprietari pe scara 1 locatarii acelei asociatii nu au temei legal si nici competenta sa dispuna restrictii de organizare a proprietarilor altor scari din imobilul de locuit in comun
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
ynocentta, utilizator
Eu incerc sa spun ca as de locatari din care facem parte inca adica Sc B C D si E ne da pe noi sc C in judecata.
De ce va da in judecata?
Pai ei au o problema, ca nu sunt persoana juridica.
Iar a doua problema e ca nici paratul nu e nici persoana juridica, nici persoana fizica.
In fapt, cine e paratul? :)
Asociatia de proprietari pe care o vor constitui formata din scarile B C D si E va contesta hotararea noastra judecatoreasca pe care o vom avea la scara C.

Alte discuții în legătură

Care sint actele castelanul castelanul care sint actele care fac obiectul transferului de gestiune de la un adm la altul?adica in practica se tin toate actele de care se vorbeste in lege?este legala ... (vezi toată discuția)
Divizarea asociatiei de proprietari przybilla przybilla Buna ziua tuturor. Exista in prezent o asociatie de proprietari a unui bloc format din 3 scari. Din fericire toate facturile se platesc deja separat pe ... (vezi toată discuția)
Fuziune asociatii de proprietari denissse denissse Intr-un bloc cu 3 scari, doua scari s-au constituit in asociatii de proprietari. Acum inteleg ca si cea de-a treia scara a inceput demersurile dar numai pentru ... (vezi toată discuția)