avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cand are drept sa faca sc de soferi daca a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cand are drept sa faca sc de soferi daca a fost condamnat

a condus baut ,fara permis de cond. o masina furata in 2004 in 2005 luna mai a fost condamnat la 3,6 ani cu suspendare cand are voie daca are sa faca sc de soferi
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 14:56, 23 Septembrie 2009
Nu.
Hotararea judecatoreasca e definitiva si irevocabila cata vreme s-a exercitata fie apelul, fie recursul.
Sau niciuna din aceste cai de atac.
asta inseamna ca tr facut apel asteptata hotararea si de acolo 1 an?
In ce an s-a pronuntat aceasta condamnare ? ...... din mesajul initial ar reiesi ca in anul 2005 s-a facut pronuntarea sentinteti ... in acest caz, nu ami exista posibilitatea de a depune apel si banuiesc ca hotararea este definitiva ...
Prin urmare, consider ca a trecut 1 an de zile de la data ramanerii definitive a acestei hotarari, fapt ce implica ca aveti dreptul de a va prezenta la examenul de obtinere a unui nou permis de munca.
2005 luna mai a fost condamnat la 3,6 ani

Si posibil sa se fi implinit termenul de reabilitare.

Reabilitarea e una de drept , termenul e compus din pedeapsa aplicata de catre instanta (maxim doi ani in caz de concurs de infractiuni) , la care se adauga doi ani .

Daca acesta e termenul de incercare , acesta s-a scurs , faceti o cerere catre Directia de Cazier Judiciar , Statistici si Evidente Operative din cadrul IPJ ,( daca v-ati achitat cheltuielile de judecata , si v-ati indeplinit si alte obligatii de decurg din condamnare), iar cazierul dumneavoastra va fi , din nou , curat .

Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dar in cazul in care o persoana a svarsit infractiunea de furt calicat auto si conducere fara permis si a fost inchis in 2003 pentru 1 an si jumatate, tot aceeasi lege se aplica? Poate da de permis dupa 1 an?

Alte discuții în legătură

Sentinta rodica05 rodica05 Buna ziua, in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este: - 6 luni de inchisoare cu suspendare - perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept gri88 gri88 Buna ziua, Acum 5 ani am condus cu o alcolemie peste limita legala, am fost oprit de politie, si mi-a fost intocmit dosar penal. Acum 3 ani a avut loc ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)