avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare contract de munca

Buna seara. As dori sa stiu de unde imi pot lua o decizie de incetarea a contractului de munca. Firma la care am fost angajata nu mai are activitate. Firma nu s-a inchis in mod legal si nu ne-au inchis contractele de munca la timp. Am depus reclamatie la ITM si nu s-a solutionat cu vreun verdict clar.
Am nevoie de aceasta decizie sa o pot obtine cat mai repede pentru a-mi finaliza dosarul pentru creditul prima casa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 27 Aprilie 2017
1. HG 500/2011
art.8
....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.
...
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

2. In situatia in care nu mai exista angajatorul, aceste documente pot fi solicitate de la lichidatorul judiciar sau de la detinatorul legal al arhivei societatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de venit Geo Petronela Geo Petronela Buna ziua. Am solicitat in urma cu 8 zile o adeverinta de venit de la angajator. In cate zile trebuie eliberat un astfel de document ? Angajatorul amana ... (vezi toată discuția)
Adeverinte Ioana Ferendino Ioana Ferendino In cazul concedierii, odata cu notificarea si decizia, firma era sau nu obligata sa imi trimita adeverinta de vechime si adeverinta de stagiu de cotizare? In ... (vezi toată discuția)
Demisie Bunea Ancuta Bunea Ancuta Buna ziua, Am inmanat demisia sefului , dar in contract e specificat 20 zile lucratoare.Ma poate astepta cealalta firma doua saptamani. Ce as putea ... (vezi toată discuția)