avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legea nr. 506/2004 sau Legea Big Brother
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legea nr. 506/2004 sau Legea Big Brother

Bună ziua,

Conform Legii nr. 506/2004 Art. 2, nr. 1: (care reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice)

b) date de trafic - orice date prelucrate în scopul transmiterii unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice sau în scopul facturării contravalorii acestei operațiuni;

Împreună cu

d) comunicare - orice informație schimbată sau transmisă între un număr determinat de participanți prin intermediul unui serviciu de comunicații electronice destinat publicului; aceasta nu include informația transmisă publicului printr-o rețea de comunicații electronice ca parte a unui serviciu de programe audiovizuale, în măsura în care nu poate fi stabilită o legătură între informația în cauză și abonatul sau utilizatorul identificabil care o primește;

Din aceste doua articole de lege nu pot înțelege dacă "orice date prelucrate în scopul transmiterii unei comunicări" include și comunicarea în sine, conținutul unui email, conversațiile private de pe rețele de socializare?
Deoarece aceste conversații la momentul efectuării lor, au făcut parte din traficul de date al utilizatorului.

Ce specialist îmi poate spune cu exactitate care sunt aceste "date de trafic" la care pot avea acces autoritățile?

Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:29, 3 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu aprobarea instantei de judecată, absolut orice date de trafic din spatiul cibernetic (chat, mess, email, etc)
Cu mentiunea: cu mandat orice transmisiuni pot fi interceptate, insa in sensul legilor Big Brother nu sunt stocate de provider decat datele de initiere (si terminare) de transmisiuni (ce e-mail a scris carui e-mail, ce numar de telefon a sunat ce numar de telefon, ce IP a contactat ce IP, inclusiv data, ora, minutul si secunda).

E o diferenta intre interceptarea suspectilor si stocarea datelor tuturor utilizatorilor.

Pe urma, IP-ul nu este o dovada a identitatii faptasului, ci doar o pista de investigat pentru organele de cercetare penala.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)
Ascultarea telefonului puncuskaa puncuskaa cum se ascult telefoanele? dupa nr de telefon sau cum fac? daca telefonul meu nu a fost luat de catre politie si ei nu stiu numai numarul meu cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Caz unic, problema mare: complicitate la spargerea unei parole de hotmail? pot fi acuzata pentru asa ceva?? anapal anapal Ma gandesc des la cele intamplate si imi doresc sa aflu si parerea unui specialist. numele meu este Ana, urmez a doua facultate in prezent (Fac de Marketing, ... (vezi toată discuția)