avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fond de mediu ambalaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fond de mediu ambalaje

Legat de fondul de mediu pt ambalaje, inteleg ca cei care introduc bunuri ambalate trebuie sa plateasca acest fond. Concret: daca aduc din import hrana pentru caini ambalata in saci de polipropilena, care sunt pusi pe paleti... ambalajul il reprezinta doar paletii, sau si sacul in sine? In fond hrana asta trebuie vanduta ca atare, in sac, ea nu poate fi comercializata vrac. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:30, 3 Mai 2017
Buna seara!

In situatia descrisa de d-voastra veti declara (si plati, in caz de neindeplinire a obiectivelor) taxe la fondul pt mediu pt sacii in care este ambalata mancarea pt caini, paletul pe care se livreaza marfa, eventual (daca exista) folia de plastic ce inveleste pachetele pe palet etc...
Principiul acestei taxe este ca cel de introduce pe piata ambalaje ce devin deseuri trebuie sa contribuie la programele de recuperare si reciclare a acestor deseuri (direct sau prin taxe).

Numai de bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Taxa pe ambalaje deseuri din legea 249/2015 ageri ageri Firma in care imi desfasor activitatea este producatoare de ambalaje din plastic (saci, pungi, folii, etc.). Livrez unei curatatorii de imbracaminte saci, ce ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)