avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat și oprit de către un echipaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat și oprit de către un echipaj

Bună. As avea și eu o întrebare.
Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o perioada de 90 de zile fiind oprit de către un Mcv cu o viteza de 122 în localitate.
În data de 28.04.2017 am fost nevoit sa ajung la o farmacie și am riscat sa conduc.
Acum as vrea sa știu ce mi se poate întâmpla?
O sa îmi facă dosar penal?
O sa primesc doar o amenda și nu mi se va pata nici cazierul?
Și dacă mise va prelungi perioada de suspendare a carnetului de conducere.
Va mulțumesc.!
Nu mai înțeleg. Condamnare la ce?
Presupun ca va fii o amenda destul de mare care trebuie achotărât? ?
Condamnare la amenda penală

Secţiunea a 3-a Amenda
Articolul 61 din Codul penal
Stabilirea amenzii
(1) Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului.
(2) Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile.
(3) Instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.
(4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între:
a) 60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;
b) 120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani;
c) 180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.
(5) Dacă prin infracţiunea săvârşită s-a urmărit obţinerea unui folos patrimonial, iar pedeapsa prevăzută de lege este numai amenda ori instanţa optează pentru aplicarea acestei pedepse, limitele speciale ale zilelor-amendă se pot majora cu o treime.
(6) Fracţiile stabilite de lege pentru cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei se aplică limitelor speciale ale zilelor-amendă prevăzute în alin. (4) şi alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Conducere unui vehicol sub influenta alcoolica fara a poseda permis de conducere leica leica am cumparat o masina si am vrut sa vad cum merge si am fost intrun sat la un prieten dar nu detin permis de conducere si la intoarcere am facut accident a fost ... (vezi toată discuția)
Încredințare auto persoana fara permis 10ana 10ana Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la întrebarea: care sunt consecințele legale (amenzi, dosar penal... etc) pentru un proprietar de autoturism ... (vezi toată discuția)