avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa vand un ap prin Programul Prima casa si am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa vand un ap prin Programul Prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare.

in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie de proprietari,iar locatarii nu stiu ce inseamna parti comune.Am facut si 3 modificari.1.Pentru ca bucataria era amplasata pe un hol deschis, fara usa 1,45/2,45 (3,55mp),avand un perete comun cu baia si ea de dimiensiuni minuscule 1,5/2 (3 mp)am decupat un spatiu mic in peretele comun si in spatiul zis bucatarie am pus o cabina de dus iar in partea deschisa am pus un perete de rigips.
2.Bucataria am instalat-o in primul dormitor din fata usii de intrare in ap. 2,15/3,85 (8,27 mp)
3.Camera de zi si ea destul de mica mai era si nefunctionala avand 3 usi de acces,una dintre ele am inchis-o cu un perete rigips.
Acestea sunt marile modificari.Sunt pensionar si singur asa ca pentru mine spatiul era suficient.O situatie neprevazuta ma obliga sa vand acest ap.Am demarat procedurile cu niste tineri prin Programul Prima casa.Toate bune si frumoase pana la raportul evaluatorului bancii care suna asa.
Cu ocazia realizarii inspectiei proprietatii s-a constata ca bucataria este amenajata in alt spatiu decat cel destinat, reprectiv in dormitorul notat pe releveu cu nr. 2.
Zona destinata bucatariei prin proiect este utilizata in prezent ca baie, fiind desfintat partial zidul dintre cele doua incaperi dar si faptul ca intre hol si zona de bucatarie a fost realizat un nou zid din rigips. De asemenea una dintre usile de la sufragerie a fost zidita.
Pentru aceste modificari trebuie prezentate : Autorizatie de Construire si Proces Verbal sau numai Expertiza tehnica, impreuna cu releveu
realizat de topometrist, care sa cuprinda realitatea proprietatii (cu sau fara viza OCPI, dupa caz).
NU STIU CUI SA MA ADRESEZ CUM SA PROCEDEZ SA TREC PESTE ACEST IMPAS.
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters254393 , utilizator 13:17, 30 Aprilie 2017
Modificarile constructive au fost realizate cu proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism ?
Daca modificarile executate detin formalitatile legale,atunci contactati exepert cadastrist care sa incheie raport care va fi notat in cartea funciara si atunci atat banca cat si fondul de garantare vor admite dosarul
Daca modificarile constructive nu au la baza autorizatie constructie,certificat de urbanism,
demarati procedura precizata
Succes !
multumesc mult dar tocmai asta e problema mea...modificarile sunt facute fara autorizatie..(mi s-a spus ca nu e nevoie)...catre cine sa ma adresez si ce sa cer?
Luati legatura cu un specialist cadastru sa vina sa va faca schita apartamentului asa cum arata acum si sa va sfatuiasca cum sa intrati in legalitate.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie? Analina_hades Analina_hades Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti despartitori la bloc fara autorizatie. Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)