avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie?

Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa vreau sa mai tai din din zid inca 15 cm in latime iar in inaltime pana la nivelul usii . As pune si un mini perete de rigips despartitor in camera de 1m si jumate. Imi trebuie o autorizatie pentru asta? Si cam cat timp ar trebui sa ma plimb , unde si cat m-ar costa afacerea? sau eventual amenda:P
Cel mai recent răspuns: Analina_hades , utilizator 22:00, 12 Septembrie 2011
puteti scoate usile linistita
la 15 cm de zid de bca..normal ar trebui aviz de la primarie
poate dura si 1 an,si costa
autorizatie,
expertiza,taxa,.etc
Stimata doamna, nu amenda ar trebui sa va ingrijoreze, ci siguranta dvs. Multi si-au modificat apartamentele fara avizul unui specialist, punand in pericol siguranta lor si a vecinilor. Chiar daca nu locuiti intr-o zona cu activitate seismica deosebita, e mai sanatos (si o sa dormiti si mai linistita) sa solicitati autorizatia de constructie pentru modificarile pe care doriti sa le faceti. Ganditi-va doar ca poate aveti vreun vecin care se crede Che Guevara si "va da in gat" pentru ce ati facut (si sa daramati peretii nu e un lucru chiar subtil si care se face cat ai bate din palme, deci vor stii toti vecinii). Asta pe de o parte. Pe de alta, este aspectul legal: va informez ca nerespectarea Legii 10 privind disciplina in constructii se sanctioneaza cu lipsirea de libertate de pina la 20 de ani in cazul modificarilor unor constructii fara respectarea reglementarilor privind rezistenta si stabilitatatea, lucru care ar putea conduce la victime omenesti sau pagube importante. Iar, altfel, pe legea 50, inchisoare de la 3 luni la 3 ani ori amenda de pana la 10.000. Eu zic sa mergeti la primaria si luati-va autorizatia de constructie.
Faza cu vecinul pare a fi destul de infipta n argumente da avand in vedere ca tot un vecin imi va face lucrarica ca e in domeniu...ma gandeam ca rezolvam poate gura spurcata cu ceva palinca...ca asa i ardeleanu...
cat despre siguranta locatarilor...daca stau la 4 eventual imi cade mie tavanul si podul in cap...pt acei 15 cm atat masurat cu cm...iar peretele de rigips o fi mai greu decat mobilele acelea antice cu care se umpleau si inca se mai umplu casele? aici ma tem eu asa in gandul meu ca tare aiurea s si lejile astea , aberante dea dreptul. unde mai pun cat de comuniste erau construite si sunt majoritatea blocurilor , accesul in camera se face din hol , iar in bucatarie din camera....cred ca se intelege....de ce as sparge oleaca unde n-au gandit ei, nu feng shui...ci macar practic:) multumesc de raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand un ap prin programul prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare. ContSters254393 ContSters254393 in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie ... (vezi toată discuția)
Invitatie din partea politiei locale - renovare apartament bloc Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei ... TironAlex TironAlex Buna ziua! Am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei si lipit de gardul comun cu 3 vecini (gard din bca de 15 cm), o anexa cu structura de lemn, ... (vezi toată discuția)