avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acordare burse
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acordare burse

Buna ziua!

Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra bursa sociala în semestrul al II-lea dacă obţine minim 20 de credite pe semestru.
Citind mai pe larg, tot Ordinul MEN nr 3393/2017 am observat urmatoarele:
CAPITOLUL II- Criterii generale de acordare a burselor, Art. 5 -(2) "Pentru acordarea burselor sociale, în metodologiile proprii ale universităţilor nu sunt prevăzute criterii academice, în afara celui de promovabilitate", în timp ce Art. 6. — (1) "Bursele sociale se acordă, pe baza prevederilor regulamentului propriu stabilit de către senatul universitar, la propunerea Consiliului de administraţie, ca urmare a consultării cu reprezentanţii studenţilor, inclusiv organizaţiile studenţeşti din universitate."
Criteriul conform caruia un student promoveaza anul la Universitatea AL Ioan Cuza este ca acesta sa aiba maxim 5 restante la FINALUL ANULUI UNIVERSITAR, nu la sfarsitul semestrului. Eu sunt in situatia in care am 7, dar pe fisa de inscriere sunt trecute 3 restante pe care le voi sustine semestrul acesta, deci voi promova anul. Intrebarea mea este urmatoarea: Conducerea Universitatii a procedat corect, in conformitate cu prevederile legale ? Avand in vedere faptul ca deja se acorda 3 tipuri de burse privind performanta, consider ca bursa sociala nu are de-a face cu media, ci doar cu promovabilitatea.
Universitatea dispune de autonomie, indiferent de Art 6, paragraful I din Ordinul MEN nr 3392/2017?

O seara frumoasa!

Alte discuții în legătură

Acordare burse sociale Ioana324 Ioana324 Buna ziua! Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate? Studentaa Studentaa Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As ... (vezi toată discuția)
Ordinul men 3392/2017 GabrielI98 GabrielI98 Buna Seara! Sunt student la o facultate din Romania si ar trebui sa primesc bursa sociala conform ordinului MEN 3392/2017 art. 6 alin. 2, pct. c, dar ... (vezi toată discuția)